Frustrerande svårt spel

Jag vill först och främst bara klargöra att jag verkligen älskade Alpha Protocol. Det var ett riktigt bra spel som blandade lite Thiefkänsla med tidig Splinter Cell. Men till skillnad från dessa spel så är Alpha Protocol något så sjukt svårt. Eller så är det bara jag som är så sjukt dålig. Ett alternativ kvarstår dock, och det är att jag spelar det på fel sätt. Men det är just bossarna, om man kan kalla dem så, som är sjukt svåra och jag dör 50-60 gånger innan jag klarar dem.

alpha_protocol-475240

Nu har jag dock fått nog. Alpha Protocol slutar här för mig, jag kommer inte längre. Jag har inte längre den tiden som jag en gång heller hade att sitta och nöta ett spel. Jag har ju lovat mig själv att jag skall ta ett spel i taget så i vanliga fall hade jag bara gått vidare till ett annat och sen tillbaka till detta igen. Men nu har jag precis avinstallerat det från hårddisken för att på så vis få ett värdigt avslut. Det är synd på ett sådant bra spel att det skall sluta så här. Men jag och min familj mår inte bra av att jag sitter och är förbannad över något som skall vara roligt. Nä, det här tar jag lärdom av och kommer aldrig mer spela spel som jag fastnar i och blir förbannad över. Det finns så många fler spel på min hårddisk som är ospelade för det. Tack för den här tiden Alpha Protocol. Jag hoppas på en uppföljare dock, och då gärna med svårighetsgraden “Can I play daddy?” som val. Tack!

  Kategorier: PC

  Kommentarer

6 kommentarer to “Frustrerande svårt spel”

 1. Mike den 5 februari 2011 12:13

  "Men jag och min familj mår inte bra av att jag sitter och är förbannad över något som skall vara roligt."
  Kan inte låta bli… men det där blir dagens i-landsproblem! 😉

 2. Aftonstjaerna den 5 februari 2011 18:44

  haha, men du har så rätt så 😛

 3. Ercarret den 6 februari 2011 16:34

  Jag har hört att spelet är lite dåligt balanserat, så att vissa builds blir väldigt svåra att spela som medan andra (som min – huvudsakligen stealth och pistoler) blir väldigt enkla. Problemet med bossarna är att det inte finns särskilt stora möjligheter att smyga eller använda all sin utrustning. Vad har du själv satsat på? Vart i spelet är du?

 4. Aftonstjaerna den 7 februari 2011 12:20

  Jag körde stealth och pistoler också men fastnade på han som står uppe på någon slags scen eller vad det är och så kommer det massa andra gubbar inhoppande hela tiden. Han springer fram och slår till en hela tiden. Har inte en ärlig chans… 🙁

 5. Ercarret den 12 februari 2011 02:29

  Ja, han är förmodligen svåraste bossen i spelet (slutbossen är skrattretande enkel i jämförelse). Jag hade också problem med honom. Det slutade med att jag först sköt några vanliga skott, för att ta ned hans sköld (eller vad det nu än är som han har), för att sedan byta till de där specialkulorna och avlossa en sådan där specialattack mot honom medan han fortfarande stod på scenen. Sedan gällde det att hålla ut tills specialförmågan kunde användas igen.

  Synd att du slutade spela. Även om jag förstår din frustration – jag hade också en hel del problem med honom – så är det ett väldigt bra spel, och det är väldigt kul att se upplösningen till slut. Förhoppningsvis kommer du tillbaka till det någon gång.

 6. NuYu den 7 februari 2011 12:35

  Om du verkligen har försökt tycker jag du gör helt rätt. Man behöver inte klara alla spel man spelar. Jag hade i princip gett upp tanken om att spela igenom Super Meat Boy.

  Sedan klarade brorsan det…