Läckström

Kommentarer 8

 1. Lunandrez

  Har verkligen aldrig fastnat för Civilization av det jag har spelat. Vet inte riktigt varför, men jag antar att det inte riktigt är min grej, trots att det finns turbaserade strategispel jag gillar skarpt, t.ex. Advance Wars-spelen och Fire Emblem (som visserligen är strategi i mix med RPG)-spelen.

 2. NuYu

  Har aldrig spelat Civilization, och när du säger att en omgång kan ta flera timmar skrämmer du bort mig lite. Jag vill hellre ha kortare och mer koncentrerade upplevelser. Men man kan väl spara sitt spel och fortsätta en annan gång om skolarbetet kallar antar jag…

  • Aftonstjaerna

   Det finns förvisso inställningar för hur långt spel man vill ha. Men i normalläget kan en omgång ta lika lång tid som ett normalt spel typ RDR ;) Men det tycker jag bara är mervärde för pengarna. För 350 spänn får du ett spel som under en spelomgång är lika långt för ett spel för 600 spänn ;)

  • Aftonstjaerna

   Jag tycker nog att både fyran och femman är lika bra egentligen. De är lite skillnad på dem men den ena är bättre på en sak och den andra på en annan sak ;) Online har jag inte spelat något av så vet inte hur trasigt femman är online, har dock hört att det ska vara ganska illa?

 3. Holmberg

  Har inte spelat 5an men 4an är ju grym och har svårt att tro att 5an skulle vara mycket sämre så den är säkert en värdig vinnare. Stod väl mellan Civ5 o Starcraft 2 även om jag själv gärna hade sett lite tyngre titlar som tex Victoria 2 eller Lionheart:Kings Crusade här :) Men så är det.. Paradox verkar bortglömda helt i blogg och podcast-världen :(

 4. Henrik

  Har följt Age of Empires i många år sedan det först kom på 90-talet och har sneglat på civilization många gånger utan att komma till skott. Finns det multiplayermode, och hur funkar det i sådana fall? Gillar just AoE:s multiplayervariant och har tillbringat otaliga kvällar och nätter både on-line och i lokala nätverk. Älskar bataljerna som pågår till sista blodsdroppen och kombinationen av taktik och strategi. Tänkte jag skulle testa Civ5, men hur är det med möjligheterna till multiplayerspel, helst online?

  • Aftonstjaerna

   Det finns multiplayermode i Civ5 japp, men jag har inte testat det än så vet inte hur det är. Eftersom varje match tar ett antal timmar mer än en i AoE så är multiplayer i civ något jag genom tiderna endast spelat med kompisar och så över LAN där man kan prata med varann medans den andre gör sitt dra osv ;) Det funkar dock online!

Lämna en kommentar

%d bloggare gillar detta: