Spela Half-Life 2 med ny grafik!

Eftersom Ni säkert vid det här laget vet hur mycket jag föredrar PC framför konsol så tänkte jag att jag måste fortsätta i min serie att tipsa om spel som har fått sig en grafisk uppdatering tack vare drivna moddare. Den här gången är det ett spel som inte är så jättegammalt som jag tänkte tipsa om. Det handlar om Half-Life 2 och dess 2 första episoder som har fått högupplösta texturer och modeller. Istället för att förklara för Er hur fantastiskt det ser ut slänger jag med 3 stycken bilder på före och efter. Se och njut och tanka sedan ner modden från http://www.cinematicmod.com

Jag behöver nog inte kommentera vilken av bilderna som är den med modden installerad Ler med tungan ute Filen är dock nästan 10 GB stor så ha tålamod när Ni tankar ner det!

cm_10_62

cm_10_61

cm_10_63

  Kategorier: PC, Retro

  Kommentarer

14 kommentarer to “Spela Half-Life 2 med ny grafik!”

 1. Kristian Johansson den 14 november 2010 14:33

  Ska jag röra om i grytan lite nu? Klart jag ska det!
  Det är snyggt på sina ställen, men han verkar ta sig en del friheter som jag tycker är mer än bara nya texturer och modeller. Valve skapade visserligen Half-life 2 med tekniska begränsningar i åtanke, men jag tror även en del av den "risiga" grafiken kan ha varit väldigt medveten. Det är en del av Half-life 2 jag gillar, den där skitiga, ryska industriområde-känslan.
  Det kan ju finnas en poäng i att låta någonting se grått och öde ut…och det är lite av ett problem om man inte själv har designdokumenten för originalet framför sig, att man då kanske missar den helhetsvision originalets skapare har haft.
  Fast man kan ju se det som en persons tolkning av HL2-världen då. 🙂

 2. Aftonstjaerna den 14 november 2010 16:01

  Ja jag ser det nog mer som en annans tolkning av spelet och eftersom det är så olikt originalet i utseendet så känns det faktiskt som ett helt nytt spel. Och är det helt nytt så gör det ju heller inget att det inte ser samma ut då det inte "är" samma 😛

 3. Johan Larsson den 14 november 2010 18:24

  Ser underbart ut.
  Ska testa detta ikväll när barnen har somnat.

  Tack!

 4. Holmberg den 15 november 2010 09:31

  Såg ju klart snyggt ut får jag säga.

  Pinsamt nog har jag faktiskt inte spelat igenom hela HL2 än och inte någon av episoderna heller. Det krockade med World of Warcraft helt enkelt. Idag hade jag kanske prioriterat annorlunda.

  Men det ligger ju på min ToDo-list och den här modden verkar ju helt klart värd ett test.

  Kan förstå Kristians ståndpunkt med men själv tycker jag inte HL-spelens designval är så himla tilltalande så kan tänka mig att testa alternativ 🙂

 5. Aftonstjaerna den 16 november 2010 12:41

  Japp, nu finns det ingen ursäkt längre 😉

  Den här modden kommer att stödja episod 3 när den väl kommer så lite till kan du väl skjuta på det om du snart kommer fastna i Cataclysm 😛 Eller så snabbar du dig innan! 😉

 6. Jonas Andreasson den 16 november 2010 00:06

  Var det så länge sen HL2 släpptes nu att det är fult? Minns att det såg väldigt bra ut. Tiden springer ifrån…

 7. Aftonstjaerna den 16 november 2010 12:39

  Fult och fult 😛 Inte lika snyggt längre får jag väl säga 😉

 8. BoBoinho den 16 november 2010 12:36

  Fan nu blev jag ju sugen på att spela igenom HL2+expansioner igen…

 9. Aftonstjaerna den 16 november 2010 12:38

  hehe, det är bara att sätta igång! Jag har kommit halvvägs genom originalspelet nu och det är fortfarande ett riktigt bra spel och riktigt snyggt nu också 😉

 10. BoBoinho den 16 november 2010 13:55

  Tyvärr lär det inte hända. Helt fast i Black Ops nu. Som jag skrev på twitter igår, alla bra multiplayerspel gör att min skämshög bara växer.

 11. Oskar Källner den 18 november 2010 08:47

  Det ser väldigt snyggt ut. Blir också sugen på att köra igen. Men alas, tiden räcker inte.

  Men jag håller med om att det verkligen är coolt med alla moddar som florerar på PC-scenen. Det finns inte utrymme för samma slags kreativitet på konsolerna.

  Frågan är bara när vi får se episode 3, eller kanske till och med Half Life 3. Det står på min önskelista.

 12. Aftonstjaerna den 18 november 2010 10:03

  hehe, ja när får vi se episod 3 😉 Personligen förstår jag inte vad det är som tar så lång tid, episodformatet skulle ju göra så att det gick snabbare 😛 Men hade det inte vart episoder så kanske vi inte hade fått sett något spel på ännu flera år!

 13. BoBoinho den 30 november 2010 12:56

  Får verkligen inte den här modden att funka. Bara kraschar hela tiden för mig. Kör jag HL2 vanilj, så funkar det utan problem. Men med modden så kraschar det direkt

 14. Aftonstjaerna den 30 november 2010 13:52

  Jag hade oxå lite problem med det, men när jag avslutade stram så fick jag det att funka genom att starta den manuellt istället 😉