Gamex från soffan

free-games-for-kids36Jag tänkte bara lite kort skriva av mig om vad jag har fått för intryck av Gamex 2010. Att vi har en spelmässa i Sverige är bara det roligt, men av de intryck jag fått från bloggare runt om i Sverige har varit att det har varit för lite nyannonseringar under mässan. Det kanske man kan förstå när det är första gången och i lilla Sverige.

Men vad jag, härifrån soffan saknat, är just de stora framträdandena man kan se hemifrån. Jag vet ännu inte i dag om det är värt att åka över halva Sverige till detta spektakel nästa år. Jag är lite sugen men känner att det måste vara mer nytt än vad jag fått uppfattning av att det är. Det som nästan skulle kunna få mig att åka till mässan redan i år var om Nintendo hade visat upp sin 3DS. Nu var det mest spännande jag kunde hitta den gruppbilden på människor man lärt “känna” på twitter och genom bloggar. Och det är väl kanske inte riktigt det som Gamex borde bli ihågkommen av Blinkar

  Kategorier: Åsikt

  Kommentarer

7 kommentarer to “Gamex från soffan”

 1. niklas (megastorm) den 8 november 2010 16:14

  Lite nyheter så är det ju! Men mässan är ju till för dem som inte är nördar! Vi nördar är mer än del av mässan kan man säga 😉

 2. Aftonstjaerna den 9 november 2010 00:12

  Aha, typ lite som mässans inventarier? 😉

 3. Ercarret den 8 november 2010 17:10

  Jag tyckte också att det var lite skralt med nyheter, men samtidigt så fanns möjligheten att pröva en massa saker som man annars aldrig skulle göra; testa Nintendo-sakerna, Sony-sakerna, PC-sakerna som jag som Xbox 360-spelare knappt rör vid i vanliga fall. Sedan fanns det en del spelsnack – som Biowares Dragon Age 2-visning (som jag faktiskt gick på) och DICE:s Bad Company 2: Vietnam-visning (som jag önskar att jag haft tid att gå på) – som man inte kan få via nätet. Utöver arrangerades det en del roliga evenemang, såsom Counterstrike- eller Starcraft 2-matcher mellan proffsspelare, som bara var kul.

  Samtidigt så förstår jag att det krävs mer för att åka till mässan från andra sidan Sverige än om man (som jag) bara åker från andra sidan Stockholm. Jag håller med Niklas om att de "nyheter" som finns är till för icke-nördar, medan "nördfördelen" är att mässan agerar som just en mötesplats för oss.

 4. Aftonstjaerna den 9 november 2010 00:13

  Jo det är nog sant! Det är så klart ingen mässa att följa på håll utan antagligen måste man vara där för att uppskatta den. E3 är ju riktigt skoj att följa på avstånd, även om den jämförelsen verkligen inte är rättvis 😉

 5. niklas (megastorm) den 10 november 2010 00:25

  Nu har vi lagt upp ett avsnitt om Gamex! Man kan ju lyssna på det om man inte är helt trött på gamex än

 6. Holmberg den 10 november 2010 14:36

  Precis som Niklas skriver så märktes det tydligt att mässan vände sig mest till nyare spelare och casualspelare vilket väl inte är helt fel i sig iom att om spelintresset breder ut sig så blir det ju även fler inbitna spelare och mer pengar i branchen vilket förhoppningsvis innebär fler bra spel till oss. (vet att den ekvationen inte är helt vattentät men ändå).

  Kan dock tänka mig att det var en medveten tanke att det inte fanns så mycket att avnjuta hemifrån iom att det var första gången och de antagligen ville att man skulle dyka upp på plats för att uppleva mässan.

  Kort fattat så var det kul på mässan men det var inte jättemycket intressant egentligen om man inte är "i branchen" eller någorlunda oinvigd.

  Om jag åker igen nästa år beror på om jag har annat att göra i Stockholm i anslutning. Det blir nog ingen resa enbart för Gamex.

 7. pixelviking den 10 november 2010 16:32

  Eftersom jag inte heller var där så har jag frågat runt lite vad de som var där tyckte om det hela. Tror du summerade det rätt bra. För lite nyheter… och det som folk minns bäst var mötet med andra twitter och blogg bekantingar. Jättetrevligt med nördträff förstås, men något unikt för mässan hade suttit bra. Hoppas de tar till sig det tills nästa år. 🙂