Läckström

Kommentarer 7

 1. Ercarret

  Jag tyckte också att det var lite skralt med nyheter, men samtidigt så fanns möjligheten att pröva en massa saker som man annars aldrig skulle göra; testa Nintendo-sakerna, Sony-sakerna, PC-sakerna som jag som Xbox 360-spelare knappt rör vid i vanliga fall. Sedan fanns det en del spelsnack – som Biowares Dragon Age 2-visning (som jag faktiskt gick på) och DICE:s Bad Company 2: Vietnam-visning (som jag önskar att jag haft tid att gå på) – som man inte kan få via nätet. Utöver arrangerades det en del roliga evenemang, såsom Counterstrike- eller Starcraft 2-matcher mellan proffsspelare, som bara var kul.

  Samtidigt så förstår jag att det krävs mer för att åka till mässan från andra sidan Sverige än om man (som jag) bara åker från andra sidan Stockholm. Jag håller med Niklas om att de "nyheter" som finns är till för icke-nördar, medan "nördfördelen" är att mässan agerar som just en mötesplats för oss.

  • Aftonstjaerna

   Jo det är nog sant! Det är så klart ingen mässa att följa på håll utan antagligen måste man vara där för att uppskatta den. E3 är ju riktigt skoj att följa på avstånd, även om den jämförelsen verkligen inte är rättvis ;)

 2. Holmberg

  Precis som Niklas skriver så märktes det tydligt att mässan vände sig mest till nyare spelare och casualspelare vilket väl inte är helt fel i sig iom att om spelintresset breder ut sig så blir det ju även fler inbitna spelare och mer pengar i branchen vilket förhoppningsvis innebär fler bra spel till oss. (vet att den ekvationen inte är helt vattentät men ändå).

  Kan dock tänka mig att det var en medveten tanke att det inte fanns så mycket att avnjuta hemifrån iom att det var första gången och de antagligen ville att man skulle dyka upp på plats för att uppleva mässan.

  Kort fattat så var det kul på mässan men det var inte jättemycket intressant egentligen om man inte är "i branchen" eller någorlunda oinvigd.

  Om jag åker igen nästa år beror på om jag har annat att göra i Stockholm i anslutning. Det blir nog ingen resa enbart för Gamex.

 3. pixelviking

  Eftersom jag inte heller var där så har jag frågat runt lite vad de som var där tyckte om det hela. Tror du summerade det rätt bra. För lite nyheter… och det som folk minns bäst var mötet med andra twitter och blogg bekantingar. Jättetrevligt med nördträff förstås, men något unikt för mässan hade suttit bra. Hoppas de tar till sig det tills nästa år. :)

Lämna en kommentar

%d bloggare gillar detta: