Läckström

Kommentarer 7

 1. Facebook-bubblan | Spelkoden

  […] I tisdags rapporterade Bloomberg Businessweek att Zynga har värderats till 5.51 miljarder dollar, vilket är större än EA:s börsvärde, som är på 5.22 miljarder. Och när vi skriver ”värderats” menar vi ”vilda gissningar”. Poängen är hur som helst att spelbranschen fortfarande verkar agera väldigt yrvaket gentemot ”social gaming” (i brist på ett bättre ord) och så sent som idag fick vi reda på att EA har startat en ny spelstudio med namnet Easy som verkar vara tänkt att vara core gamer-motsvarigheten till Playfish, som EA köpte* för ungefär ett år sen. Ben Cousins lyckas förstås med det katastrofalt klassiska misstaget att säga ”män i åldern 15-35 år”, vilket såklart får reaktioner. […]

  • Aftonstjaerna

   Mycket bra och välskriven text där! Känns lika aktuell i dag som för 3 år sedan och kommer tyvärr antagligen kännas lika aktuell om 5-10 år om inget händer!

 2. Ben Cousins

  Thanks for reading the article about my studio! To clarify – I was stating that the *free to play business model* is the future of the games industry – NOT that *games aimed at males, 15-35* are the future.

  I've seen the growth of social gaming over the last two years and play co-operatively and competatively with women in games like Farmville and Bejewelled Blitz every week (including my mother, grandmother and little sister) so understand very well that a great source of growth for the future of the industry is games that appeal to women.

  We have just chosen with our studio to make traditional shooting and strategy games that tend to appeal more to boys than girls. But EA also creates lots of games aimed at a broader demographic like EA Sports Active, the Playfish games and sites like http://www.Pogo.com

 3. Holmberg

  Där har ni det tjejer.. Ni ska spela lättsamma Casual o facebookspel och lämna dom riktiga spelen till oss killar!

  Ben.. nice of you to comment here but have you ever considered the posibility that the FPS-type of games you talk about appeal less to women because you design them to be played by men?

  Is there even a military shooter/FPS where you can play a female protagonist? Or even have a female squadmember? (even though there are plenty of women in the army…)

  Activision obviously didn't even consider Black Ops to be played by women since the avatar-clothing that came with the game was male-only.

  • Aftonstjaerna

   Mycket bra inlägg Holmberg!

   Finns inte mycket mer att tillägga, så jag försöker inte ens med min bedrövligt dåliga engelska ;)

Lämna en kommentar

%d bloggare gillar detta: