Försökte spela Moonstone

Det är söndagsmorgon och vad är bättre att börja en söndagsmorgon än en runda Moonstone på Amigan? Ja, i dag skulle jag säga typ att det mesta vore bättre. Efter att ha tittat igenom det sjukt vackra introt så stod jag där i världen med min röde riddare. Jag försökte hålla mig undan de andra riddarna eftersom jag hade för mig att jag bara åkte på stryk när jag mötte dem. Så jag tog mig upp till vänster på kartan där det är ett vanligt bondeland med åkrar och fina slott. Tänkte att där kan ju inget farligt hända.

image

När jag väl kom fram dit så envis som jag är körde jag samma “bana” om och om igen. Jag mötte här ett par blåklädda orcer? Dom hade stora farliga vapen med en räckvidd som jag inte kunde matcha. Men jag var ju morgonpigg och rapp i tanken trodde jag. Det här skulle bli en lätt match.

image

Och som så många andra gånger man har spelat Moonstone slutar varje “bana” på samma vi som bilden här ovan så brutalt illustrerar. Min röde riddare får sitt stackars huvud avhugget igen, igen och igen. Tillslut ger jag upp och stänger av Amigan snabbare än kvickt. Det här var inget roligt spel tänkte jag. Men efter jag satt mig ner och börjat skriva på det här inlägget minns jag mig tillbaka till den tiden då man satt och nötte det här spelet till döddagar. Spelet är egentligen fantastiskt bra och upplägget lika så. Jag hade dock nu på lite äldre dagar föredragit ett svårighetsgradsval så att man ändå kunde få uppleva spelet som man gjorde på den tiden då man hade all tid i världen.

  Kategorier: Amiga, Retro

  Kommentarer

2 kommentarer to “Försökte spela Moonstone”

  1. Johan den 30 augusti 2010 08:24

    Moonstone är ett mycket bra Amiga spel, perfekt för 4 spelare! Men ja det är väldigt svårt. Efter många försök så lär man sig en taktik för att slå de olika monsterna, dessa taktikerna måste sen upprepas och är inte direkt roliga så det spelmomentet blev tyvärr inte så lyckat. Men annars är det ett mkt trevligt spel.

  2. Aftonstjaerna den 30 augusti 2010 11:30

    Jo jag minns det också som ett nötande av tekniker beroende på vilka monster man mötte. Den här morgonen hade jag dock inte riktigt det tålamodet för att vinna en enda strid 😛