red dead redemption, första intrycket

I går fick jag då äntligen hem Red dead redemption. Jag hade tänkt vänta ut det på PC så att jag kunde avnjuta det med överlägsen grafik men framför allt överlägsen kontroll. Men jag vet ju inte ens om det kommer att komma till PC. GTA4 tog väl lite drygt ett år för att släppas på PC har jag för mig? I alla fall, nu efter Alan Wake hade jag fått blodad tand på tredjepersonsspel på konsol. Och spelet utspelar sig i västern vilket mycket få spel gör.

red-dead-redemption-oxcgn16

Mina första intryck efter ungefär 2 timmars spelande är att det är som GTA4 fast i en annan miljö. Men tack vare miljön är det mycket friare att springa runt vart man vill i världen. Jag behöver inte ta mig runt det där stora huset för att komma dit jag vill. Nä, det är bara att rida över gräset så är jag framme.

Det fanns en inställning för casual på siktet där den automatiskt siktar åt en. Jag testade det lite först eftersom jag hatar sikta med en kontrollspak. Det var bara löjligt, man kunde inte missa gubbarna och då kändes det lika gärna som man kunde låta bli att spela det och titta på spelade sessioner på Youtube. Nä, så det fick bli normal eller vad den normala inställningen nu heter och så får jag finna mig i att siktet blir lidande likt de där maskinerna på nöjesfält där man skall styra en arm till en docka eller leksak för att sedan plocka upp den. Höger, vänster, höger, upp, nä nu flyttade gubben sig, tillbaka från ruta 1.

Nu vill jag dock inte låta det här gå ut över spelet som i sig är väldigt bra. Men det får gärna gå ut över Rockstar som inte valt att släppa det på PC samtidigt som på Xbox. Eller det kanske till och med är Microsofts fel? Trist bara att dom inte ser sitt eget Windows som en maskin dom vill satsa på för spel.

  Kategorier: Xbox

  Kommentarer