Höstens mest efterlängtade spel

Tänkte sätta samman en liten lista med de spelen som jag ser fram emot mest inför hösten. Jag gjorde som bekant en lista med vårens mest efterlängtade i vintras, och jag tänkte följa upp den med ett inlägg om vilka av de spelen som jag tillslut faktiskt köpte och gillade. Men det kommer lite senare, nu till den här listan istället.

Civilization 5 (PC)

civilization_5_screenshot

Bara nämner det då det är det mest självklara köpet i höst, resten finns att läsa i mitt inlägg från förra veckan.

Gothic 4 – Arcania (PC)

gothic4-005

Jag har aldrig spelat något av föregångarna men när jag spelade demoversionen av Risen så blev jag förälskad i miljöerna trots att själva spelkänslan inte var på topp. Så medans jag väntar på att det skall bli en rea på Risen så drömmer jag mig bort i miljöerna från Gothic 4. Så egentligen vet jag inte mer om det här spelet än att jag hoppas att det ger mig samma känsla som Morrowind en gång gav mig men som Oblivion totalt förstörde.

Fifa 11 (PS3)

fifa-11-1

Redan förbokat och betalt så att detta spel kommer att bli ett av höstens mest spelade finns ingen tvivel om. Eftersom jag och sju andra polare går in seriöst och håller i fyra Fifa-turneringar om året där vi utmanar varandra med massa annat skoj runtomkring så gäller det att vara med från början. Har mina spelare gått upp i stats eller ner? Var Özil en bra värvning eller inte?

Medal of Honor (PC)

medal-of-honor-2010-9

Jag anser att Medal of Honor : Allied Assault är ett av de bästa FPS:en som någonsin skapats. Det är även ett av de få fps:en som jag har spelat igenom singleplayerdelen mer än en gång. Efter första spelet så dog dock serien och har ännu inte kommit igen. Det hoppas jag dock skall ändras i och med höstens spel.

Fable 3 (Xbox 360)

fable2sc4

Jag älskar absolut allt som Peter Molineux skapar. Fable 3 ser jag framemot men är lite kluven om jag skall köpa det på Xboxen eller PC’n. Köper jag det till PC’n så får jag ju alla dess fördelar med bättre grafik, bättre spelkontroll och billigare pris men om jag förstått rätt så släpps inte PC-versionen förrän första kvartalet 2011. Och då är frågan om jag orkar vänta så länge 🙂

Ja, det var väl ungefär de spelen som jag ser framemot nu under hösten. Ser kanske inte lika bra ut som i våras men det är kvaliteten som räknas och den lär Sid Meier se till att hålla uppe så att det räcker och blir över för de andra spelen i fall de skulle misslyckas med att göra mig glad.

Jag skall försöka få tid att skriva ett inlägg i morgon om de spelen som jag strukit på den här listan och varför de inte är med längre.

  Kategorier: PC, Playstation, Xbox

  Kommentarer

2 kommentarer to “Höstens mest efterlängtade spel”

  1. Familjenspel den 24 augusti 2010 15:30

    Kul med lite efterlängtade spel! Fable 3 håller jag helt med om! Civilization 5 vill Saga min dotter ha, hon är helt hooked på Civ Revolution till 360 som hon spelar så mycket hon får 🙂

  2. Aftonstjaerna den 24 augusti 2010 18:17

    Jag tror det får bli Fable 3 till boxen ändå, kommer nog inte kunna hålla mig 😉

    Sjukt bra smak din dotter har av spel, hon får ta och lära upp farsgubben och gå ett par matcher i Civ5 multiplayer mot honom 😉