Lite fult är det, men jag måste spara!

Som “alla” vet så är det sedan den 1 juli 2010 inte längre något krav på att man måste betala kåravgiften för att få plugga på högskolorna i Sverige. Eftersom vi håller på att spara varenda krona som vi bara kommer åt så var de här 350 kronorna som det kostar för ett år ganska välkommet i vår ekonomi. Sedan tycker jag det är lite fult av kårföreningarna då de inte tydligt skriver på den avin de skickar ut att man inte längre behöver betala. Så helt plötsligt känner jag att mitt samvete är rent då jag inte kommer att betala. Nä, det räcker inte med att skriva “Du som student har möjlighet att vara medlem i vår studentkår.” Jag personligen tror att det kommer att “lura” en mängd elever att betala till kåren som inte har 100% koll på alla nya lagar hit och dit. Och på så vis får de in en massa pengar från elever som kommer känna sig lurade efter de får reda på att de inte behövde betala in dessa pengarna. Jättebra samarbete de kommer att få under terminerna. Not!

  Kategorier: Skola

  Kommentarer