Quake 2 avklarat

Jag bor oftast ganska många dagar ute i vår sommarstuga under just sommarhalvåret. Här har jag de gamla spelmaskinerna som har gått i graven för att ha hemma. Så brevid Amigan och NES:en står en gammal PC där jag spelar om gamla spel. Har iofs uppgraderar datorn till en core2duo nu men den klarar ändå inte de absolut senaste spelen.

För några veckor sedan så spelade jag då igen Quake 2, vilket jag även twittrade om lite då vad jag ansåg om det spelet. Som jag ser det så är det fortfarande ett av de bästa fpsen som finns med bäst återspelningsvärde. För vilket annat fpsspel som släpps i dag spelar ni om en gång till? Jag gör det aldrig längre. Quake 2 spelade jag om flera gånger även då det begav sig så att använda retrokortet emot mig fungerar inte. Spelet hade högt återspelningsvärde redan då.

Att sedan ID Software släppt källkoden till motorn fri är något väldigt nice. Det finns nu mängder av nybyggda ramverk för att köra igång de pak-filer som hör till Quake 2. De har dessutom passat på att förbättra motorn till dagens datorer med widescreen, antialiasing osv. Med hjälp av dessa så finns det inte längre någon anledning att inte spela igenom quake 2 längre. Så har du aldrig kört det, eller aldrig klarat det så är det bara att sätta igång nu. Om jag skall betygsätta quake 2 i dag så ger jag det 5 aftonstjaernor av 5 möjliga 😉

  Kategorier: PC, Quake, Retro

  Kommentarer