Fargoal testat

Ligger nu i sängen och skall strax sova. Tänkte bara berätta lite kort om mitt första möte med ett så kallat roguelike-spel. Först skall jag erkänna att jag inte ens kände till sådana här spel överhuvudtaget och ändå ser jag mig som en aktiv dator och tvspelare sedan mitten av åttiotalet. Men men, allt kan man ju faktiskt inte plocka in. Det här spelet är alltså en dungeoncrawler av den gamla skolan och det känns ganska rejält. Spelet går egentligen bara ut på att dra gubben i den riktning man vill att han/hon skall gå i. Är det en fiende i vägen så sköts stridscenen automatiskt. Givetvis finns det lite mer inslag men i princip går det till på det viset.

Så varför ligger jag då och spelar det här spelet istället för tex Dungeon Hunter som jag ännu inte klarat av? Ja, dels för att det var gratis i dag men även för att det var lättillgängligt. Det krävs inte nördkunskaper och hundra timmar att lägga ner på spelet. Det är verkligen perfekt att bara plocka upp medans man väntar på bussen i 2 minuter och sedan lägga ner det för att fortsätta senare. Så jag kan absolut rekommendera spelet speiellt nu när det är gratis. Och jag hoppas jag inte trampat någon roguelikenörd på tårna med min okunskap av dessa spelen i fall jag totalt har missuppfattat de här spelen 😉

  Kategorier: Mobilspel

  Kommentarer