iPhonespel – Wolfenstein 3D

image958554564.jpgJa vad kan man säga om det här underbara spelet? Jag har än så länge bara kört igenom den första episoden av sex. Det var exakt den första episoden jag körde igenom även när det begav sig 91-92 någongång. På den goda tiden när många företag släppte en stor del av spelen som shareware så att vi smånissar utan jobb kunde få spela dessa gratis. Okey, tanken var väl att vi skulle köpa spelen efter vi spelat första episoden men den funkade ju utmärkt att spela igen och igen och igen.

I FPS-spel som detta så är kontrollen den absolut viktigaste faktorn för att det skall bli ett njutbart spel. Här har id software lyckats mycket väl. Låt mig säga att under den första halvtimmen så känns det lite vingligt men när du tränat lite så sitter det som en smäck.

Det här spelet får mig att suckta sjukt mycket efter det mr. Carmack nu sitter och knåpar ihop, nämligen Doom classic! Så är du en sucker för fps eller som mig som aldrig kört mer än den första episoden. Köp då och dra igenom resten med en gång. Spelet blir inte snyggare desto längre du väntar.

  Kategorier: Mobilspel, Retro

  Kommentarer