Heroes of Might and Magic 5

Heroes of Might and Magic VJag minns mina somrar här ute i sommarstugan, där jag nu befinner mig, med glädje. Jag minns att jag en sommar hade skaffat mig ett nytt spel som hette Heroes of Might and Magic. Jag tyckte det såg jättefräckt ut men hade aldrig testat det själv tidigare. Så det var med min granne jag satt och lirade de första timmarna av detta magiska spel. Det fanns ett läge som kallades hotseat. Där man spelade mot varann fast på samma dator. Vi brukade börja vid niotiden på morgonen och satt oftast hela dagen tills niotiden på kvällen. Vi bokstavligt talat spelade bort hela den där sommaren. Jag kommer inte ihåg vilket år det var men det var ganska nyligen efter att HoMM1 hade släppts.

Nu i förra veckan såg jag att Ginza hade en bra deal med Heroes of Might and Magic 5 och två expansioner för enbart 99 kronor. Kände att nu var det dags att ta upp det här spelet igen och se vad som har hänt under de senaste åren i den här serien. Jag har för mig att jag även spelade tvåan när det begav sig men det är ettan som har tagit den absolut största tiden av mitt liv.

Nu efter 4 uppdrag i femman måste jag säga att känslan finns kvar. Det känns faktiskt som exakt samma spel fast med något upphottad grafikmotor. Antagligen är den väldigt upphottad men eftersom jag bara har mina bilder i huvudet om hur ettan såg ut så känns det inte som så stor skillnad, vilket är bra. Nä, nu skall jag in i det igen!

  Kategorier: PC

  Kommentarer