Att hata Halo

 halo3När jag köpte min Xbox förra helgen så fick jag med två spel. Halo 3 var det ena. Jag har nu i kväll efter skolarbetet verkligen försökt sätta mig med singleplayerkampanjen och försökt leva mig in i storyn på samma sätt som jag gjorde i Gears of War 2, Fable 2 och Mass Effect. Men det händer ingenting. Det är som att spela Doom 1 utan magin i det som sker på skärmen. När jag spelade Doom 1 blev jag inte förtjust i historian spelet berättade utan i tekniken. Att det var hur snyggt som helst och att man kunde springa runt och bara förundras över de häftiga korridorernas grafiska excellens. Halo 3 har varken historian eller något grafiskt lullull. Inte heller är det speciellt fängslande rent gameplaymässigt heller. Jag spelade även en sväng multiplayer där jag hamnade i mitten av de som spelade. Jag tyckte det var astråkigt hela tiden, det lyfte aldrig. Så jag undrar vilka det är som tycker om Halo 3? För mig är det oförståligt att Ni existerar.

halowars

 

 

Sedan var det dags för en liten sväng i Halo Wars. Ett helt okey RTS för att vara på konsol. Jämför man det med många RTS på PC är det däremot rent ut sagt skitdåligt. Problemet med Halo Wars är dock inte att det är ett förenklat RTS, utan att det inte har en historia som man blir tokig i och vill veta mer av. Halo-loren är inte tillräckligt fängslande för att man skall sitta trollbunden. Så vill jag spela strategi på konsol så sätter jag hellre på Civilization Revolution. Dock är det hellre inget mot Civilization 4 på PC, men om vi håller oss till konsol här nu så är det överlägset.

Så kontentan av det här är väl helt enkelt att jag är en Halo-hatare. Har aldrig tyckt om det, kommer aldrig tycka om det heller. Det är som ett taskigt PC-spel som kommer 10 år försent.

  Kategorier: Åsikt, PC, Xbox

  Kommentarer

1 kommentar to “Att hata Halo”

  1. Malmer den 28 mars 2009 23:59

    Har du spelat de tidigare spelen i Halo-serien? Själv spelade jag alla tre spelen i en snabb följd, utan att ha spelat något av dem innan, och för mig var Halo 3 episkt på alla sätt och vis. Inte lika magiskt som Mass Effect, men när Halo 3 började och Cortana har sitt tal om hur hon valde Master Chief så var jag fast till sista bildrutan.