Vatten över huvudet

Att ta vatten över huvudet kan ha vissa betydelser. I dag tog jag inte, utan fick vatten över huvudet, inklusive min militärgröna keps. Det gick till på det viset att efter 2 dagars långsamt igående i poolen kände jag att jag ville tuffa till igåendet något. Tidigare har jag suttit vid kanten i uppåt 1 timme för att samla mod till att doppa mer än benen. Givetvis har det sett ut som att jag suttit där och solat. Tror jag i alla fall. Tidigare under dagen fick jag någon utomjordiskt mod så att jag vid 1.50m djupt markeringen, lite nonschalant bara gick fram och slängde mig i. Antagligen var det bara jag som tyckte det såg coolt ut.

Lite senare under dagen, när solen hade vänt och jag låg på andra sidan av poolen för att få solen åt rätt håll hände det plötsligt. Jag var fortfarande lite upprymd över min tidigare ihoppning i poolen. Stärkt av denna tanke gick jag med stadiga ben bort mot kanten på motsatt sida av 1.5m markeringen. På samma nonschalanta sätt som tidigare hävde jag mig hänsynslöst över bassängkanten. Med en ofantligt hög hastighet plumsade jag i med fötterna före, ner mot avgrunden i bassängen för att ta emot mig i god tid före huvudet kom i närkontakt med vattenytan. Det lilla problemet här var dock min felberäkning av vinkeln vilken poolen ligger i. Detta gjorde att det inte alls var 1.5m djupt här. Mina fötter nådde tills slut botten av den till kännes bottenlösa poolen. Både huvudet och den militärgröna kepsen blev dyngblöta. Jag fick flera liter av äckligt poolvatten i mun och näsa. Men trots detta nederlag hoppade jag lika snabbt upp ur poolen, lika nonschalant som jag hoppade i. Jag ville givetvis inte visa för de andra badkrukorna runt om poolen att mitt ihopp i poolen inte var meningen precis så som det blev.

Nu undrar Ni med all rätt varför jag skriver så här utförligt om just denna saken. Jo, eftersom att det hände absolut inget annat under denna dagen. Vilket är underbart skönt. Hoppas morgondagen blir exakt likadan, nästan…

  Kategorier: Semester

  Kommentarer