Doom 2 avklarat

Efter Doom 1 kommer naturligtvis Doom 2. Spelet använder fortfarande samma underbara motor. Den absolut största skillnaden är här att vi fått ett dubbelpipigt hagelgevär att leka runt med. Detta hålls än i dag av väldigt många som ett av de bästa spel-vapnen någonsin. Och jag kan inte annat än hålla med. Allt från ljudet till tajmingen mellan fienderna och tiden det tar att ladda om. Allt är perfektion.

Fortfarande lika ikonsik som ettan.

Nivådesignen känns även den lite mer utsvävande. Vi har större ytor, högre byggnader och mer crazy ideér om vad som är möjligt att skapa. Doom-motorn, eller Id tech 1 som den heter hade ett gäng begränsningar i dess originalutförande. Du kunde inte hoppa, du kunde inte titta upp eller ned samt att du aldrig kunde bygga en nivå ovanför en annan. Detta gjorde att när man tex åker hiss så kunde man vara säker på att utgången aldrig var från samma håll som man gick in i hissen.

Det dubbelpipiga hagelgeväret.

I övrigt har jag egentligen inte mycket att tillägga från min recension av Doom 1. Allt är precis lika bra fast bara lite mer finputsat. Har du inte lirat något av dessa mästerverk så gör det någon gång. Detta är verkligen en del av spelhistorien. Det finns Mario, och det finns Doomguy.

Nu är det lite svettigt.

Nedan ser ni listan på spel som jag tänkt att spela under 2019. Den kommer att vara levande och uppdateras efter att jag klarat ett spel. Detta kommer att ske automatiskt på samtliga inlägg där den finns och är på så vis alltid uppdaterad.

 • Doom 1
 • Doom 2
 • Doom 3
 • Heretic
 • Hexen
 • Hexen 2
 • Quake 1
 • Quake 1 – Scourge of Armagon
 • Quake 1 – Dissolution of Eternity
 • Quake 2
 • Quake 2 – Ground Zero
 • Quake 2 – The Reckoning
 • Quake 4
 • F.E.A.R.
 • F.E.A.R. 2
 • F.E.A.R. 3
 • Dark Forces
 • Dark Forces 2
 • Jedi Knight – Jedi Academy
 • Jedi Knight 2 – Jedi Outcast
 • Unreal Gold
 • Daikatana
 • Project I.G.I.
 • Project I.G.I. 2
 • Thief Gold
 • Thief 2 – The Metal Age
 • Thief 3 – Deadly Shadows
  Kategorier: PC, Retro, Spelåret 2019

  Kommentarer