Melodifestivalen i Malmö

Screenshot 2014-01-31 16.26.03

Jag ser mig själv som en stor schlagerkritiker. Ja, en kritisk sådan. För än har inte Eurovisionyran lagts sig riktigt innan det är dags för nästa omgång. Det är lite som när hockeyn sätter igång mitt i fotbollssäsongen. Eller den där skidhoppningen på nyårsdagen. Det kan omöjligt bli bra!

Men som traditionen bjuder så tar jag mitt ansvar och går igenom årets artister på mitt eget sätt. Jag kommer hissa och dissa, höja och sänka osv osv. Nu kör vi!

1. Yohio – To the end

Yohio kräver knappast någon introduktion. Förra årets givna vinnare som inte vann. I år kommer han givetvis vara den givna favoriten igen.

2. Mahan Moin – Aleo

Här har vi årets första wikipediagoogling. Mahan kom tydligen trea i den Iranska motsvarigheten till Idol. Jag har faktisk ingen aning hur detta kan sluta.

3. Linus Svenning – Bröder

Ok, årets andra wikipediagoogling. Gav noll i resultat! Först tänkte jag, YES! Svenningsson! Men sen såg jag… Fick bli en youtubegoogling istället och måste bara säga att den här grabben har röst! Kan överaska beroende på låten.

4. Elisa Lindström – Casanova

Dansbandssångerskan Elisa Lindström ställer här upp med dansbandslåten? Casanova. Öh, nej.

5. Alvaro Estrella – Bedroom

Ännu en som inte fanns på Wikipedia. Vad har man Wikipedia till om man inte finns där? Eller finns man om man inte finns på Wikipedia? Ja, här har vi i alla fall en dansare som tar ton. Det känns som en Ewald som kan både floppa och toppa.

6. Ellen Benediktson – Songbird

Mer folk som inte finns. Kom in på youtube där hon sjunger en fransk schlagersång. Ganska lugn. Duktig på franska dock! Men, är det en ballad i samma stil så går den fetbort för mig.

7. Sylvester Schlegel – Bygdens son

The Arks gamla avdankade trummis gör en Phil Collins! Ja, det här ska bli spännande att se. Givetvis gjorde jag en youtubealtavistning och möts av något som är en korsning mellan Bo Kaspers Orkester och Svenningson. Har inte så stora förhoppningar.

8. Helena Paparizou – Survivor

Som jag har tjötat att det alltid är samma artister år ut och år in. I år har det verkligen varit tvärtom! Så även om jag verkat gnällig så är jag försiktigt positiv. Här har vi dock en som kommer att gå vidare på tomgång. Jag vet som vanligt inget om låten, men det spelar ingen roll. Tillsammans med Yohio är Ni redan i Globen.

  Kategorier: Schlager

  Kommentarer

1 kommentar to “Melodifestivalen i Malmö”

  1. Stig Marklund på Facebook den 31 januari 2014 23:21

    Va mycket nytt och okänt!