Melodifestivalen 2013 – Del 3

classe

Så hur är då läget i schlagerland? Gina har krockat med en scooter och Danny har blivit kär. Det händer med andra ord väldigt mycket just nu i schlagersverige! Och i morgon är det dags igen! Och vilken sjukt bra uppställning vi står inför. Jag kan knappt hålla mig inför vad som komma skall. Caroline af Ugglas lovar att dra till Antarktis om hon vinner. Kanske ska fundera lite var ni lägger rösterna i morgon?

I morgon kommer jag att se festivalen från Kungshamn där jag är för att ta del av vinterns andra stora händelse, Fifa-turneringen! Men med löfte från arrangörerna ska vi kunna ta del av även den här tillställningen! Vilken fullträff! Jag presenterar nu morgondagens artister!

1. Eddie Razaz

Veckans Eric Saade! Rubrikerna har mestadels handlat om att han under repen haft gylfen neddragen och spekulationerna har i kommentarsfält över hela internet gått varma över vad detta kan tänkas bero på. Själv är jag så sjukt trött på alla dessa koordinerade dansnummer med ett gäng dansare som gör samma saker hela tiden.

2. Elin Petersson

Ok, har vi en ballad här eller? Jag tror det så det här går bort på förhand. Jag vågar mig faktiskt på en jumboplacering här. Den må vara finstämd och vacker, men nej tack.

3. Ravaillacz

Ok, vad är det här för gäng då? Jag tror lätt att det är Sveriges svar på Backstreet Boys fast med en klar touch av 2013. Modernt, snyggt, stilfullt, respektfullt och klar finalplats! Go boys!

4. Amanda Fondell

Här har vi Amanda. Det är en tjej som var med i det där andra stora musikprogrammet i svensk TV. Hon sjunger låtar som är så långt ifrån min musiksmak som det bara går att komma. Hon är säkert duktig på det hon gör, men det har genom historien aldrig varit ett kvalitetstecken. Hon är populär så risk finns att det blir en finalplats här.

5. Martin Rolinski

Okey, den tidigare medlemmen i Army of Lovers 2 har vi här. Det här får anses som min personliga favorit till en finalplats. Det ska finnas lite vibbar av Modern Talking i låten och det gör att jag blir än mer säkrare på min sak. Go Martin, Go Martin!

6. Caroline af Ugglas

Vi ska tydligen få se ett helt gäng av Carolines på scenen. Som om det inte räckte med en? Utan att ha några som helst belägg för det känns Caroline som en artist som har en egen tråd på Flashback med ett trådnamn som låter typ ”Hur kan vi rösta för att förstöra melodifestivalen för alla töntiga schlagerfans?”. Går säkert vidare.

7. State of Drama

Gitarrer brukar kunna funka, men jag vet inte. Dom kallar det hårdpop?! Vad är hårdpop för något? Hårdrock är ju hårdare rock, är hårdpop då hårdare pop? Men hur gör man hårdare pop, eller är det en blandning mellan rock och pop? Eller kan vi kalla det mjukrock? Detta kan funka eller floppa. Jag har aldrig hört talats om bandet tidigare i alla fall.

8. Janet Leon 

Ok, vad har vi här då? En göteborgska född 1990 får jag som svar när jag söker på Wikipedia. Givetvis har vi Fredrik Kempe igen att tacka för den här låten. Jag känner väl att det skulle kunna bli en femte-fjärdeplats för Janet.

  Kategorier: Schlager

  Kommentarer