Jag plockar upp Alpha protocol

Jag försöker vara så restriktiv som möjligt när det gäller att spela spel nu för tiden. Jag skall inte spela mer än ett samtidigt och jag skall inte bli stressad över att jag har en lång lista av ospelade spel på Steam. Medans jag väntar på Dungeons som släpps nästa torsdag har jag börjat spela lite Alpha Protocol. Ett spel som jag bara spelade typ 5 minuter när jag köpte det i somras för en spottstyver. Nu har jag spelat det några timmar och jag gillar det faktiskt trots att det inte är klockrent på något sätt.

alpha-protocol-20090530013949920

Mitt största problem med spelet är kontrollen (som vanligt) som är något oprecis. Det känns lite som om man har en fördröjning på rörelserna vilket är det värsta som kan hända när man spelar på PC med mus och tangentbord. Jämför gärna Dead Space på PC med gamepad och mus. Men jag har lyckats överkomma de här problemen i jakten på en rolig smygare. Jag är nämligen ett stort fan av de första Thief-spelen. Och det har egentligen inte kommit någon vettig efterföljare ännu. Och Alpha Protocol är heller ingen värdig uppföljare, men det är underhållande, och det räcker gott och väl för att stilla mitt behov.

Så jag kan inte annat än att rekommendera det här spelet för den som redan har spelat det mesta och vill ha en kul upplevelse för stunden i väntan på något annat. Jag skulle väl kunna sätta tre stycken Ben E Factors av fem möjliga om jag nu är tvungen att avge ett betyg.

  Kategorier: PC

  Kommentarer

10 kommentarer to “Jag plockar upp Alpha protocol”

 1. Ercarret den 2 februari 2011 12:19

  Oj, jag förväntade mig en rejäl sågning, och så fick jag … det här? Lite beröm?

  SAY WHAT!?!

  Kul att du gillar det. Jag diggade det verkligen stenhårt. Det fanns en massa dåliga saker (kontrollen var ganska hemsk på 360 också), men jag sögs in ändå. Jag körde också som smygare, men jag önskar att just det hade utvecklats lite mer. Smygande är, för mig, inte att använda förmågor som gör en osynlig när man går förbi vakter. Det är att, tja … smyga förbi vakter.

  Fast man kan inte undkomma att det skill tree:et var ganska kul när man väl uppgraderat det fullt ut. Visst, det var totalt orealistiskt, men jag gillade verkligen att springa runt som en galen ninja och stealthkilla ett helt rum fullt av folk utan att någon märkte något.

  😀

 2. Aftonstjaerna den 2 februari 2011 12:58

  hehe, kul att kunna göra nån förvånad ibland 😉 Men som sagt, kontrollen är den som är det sämsta med spelet. Men jag längtar så till Thief 4 kommer ut och hoppas det verkligen släpps i år! 😉

 3. Holmberg den 2 februari 2011 12:47

  Är sugen på det här med. Köpte det på Gamersgate i vintras nu för 70spänn tror jag men har inte hunnit prova det än… (det finns ju så måååååånga spel)…

  Vet inte så mycket om det iofs men tror ni det går att göra en karaktär som kan snacka sig runt det mesta?

  Hur som helst.. it's on my to-do-list 🙂 Precis som Settlers 7 som jag köpt nu till slut 🙂

 4. Aftonstjaerna den 2 februari 2011 13:00

  Det går nog inte snacka sig ur problemen vad jag vet iaf, mest smugit runt och ibland när det inte funkat vart tvungen att skjuta mig ur knipor.

  Settlers 7 är ju ett riktigt bra spel förståss! 😉 Har köpt DLC'n med 5 nya kampanjbanor nu också men de får vänta på sin tur så jag inte ramlar dit igen 😛

 5. Ercarret den 2 februari 2011 20:45

  Nej, det är lite skralt med möjligheter att snacka sig ur situationer. Det finns definitivt sådant, men många gånger så måste man skjuta (eller smyga, eller whatever) sig ur situationer. Många gånger måste man kämpa sig fram till en boss, som man sedan kan snacka med (och ibland snacka sig ur bosstriden med). Men det är sällan som man kan i början av ett uppdrag kan snacka sig loss alltför många saker. Däremot kan man ju köpa vissa tjänster innan uppdrag, såsom en avledande manöver på annat håll som gör att det finns färre vakter och sånt närvarande. Om man är lite mer pacifistisk.

  Sedan, en annan sak som kanske kan vara bra att veta i sammanhanget. Till skillnad från många andra rollspel så finns det ingen "dialogtalang" som man kan uppgradera, utan man är lika bra på att snacka i början som i slutet. Vilket jag tycker är ganska skönt. Jag diggar verkligen dialogsystemet som det är nu, och det hade förmodligen bara blivit onödigt komplicerat om man tillfört något uppgraderingsbart element.

 6. NuYu den 3 februari 2011 02:04

  Låter småtrevligt. Har dock varken pengar eller tid över till att börja spela något nytt. Min hög med påbörjade spel är oroväckande stor.

  RSS-feeden funkar nu plötsligt, förresten. Glad NuYu.

 7. Aftonstjaerna den 3 februari 2011 19:46

  Gött! Jag har inte gjort något dock 😛

 8. niklas (megastorm) den 3 februari 2011 19:36

  Kanske värt att kika in då.. blev lite sugen nu

 9. Aftonstjaerna den 3 februari 2011 19:47

  Absolut värt att plocka upp i en kommande Steamrea eller reaback 😉

 10. niklas (megastorm) den 4 februari 2011 11:56

  jag har redan sett det för ca 10 pund på engelska amazon… kanske värt dem pengarna?