Årets spel: 3:e plats

Nu har vi tagit oss upp på bronsplats och här är det endast de riktigt suveräna spelen som får plats. Det här spelet är ett multiplattformspel som har fått en del kritik för dess kontroll på konsolversionerna. Notera nu att det inte är jag som gett den kritiken för jag har inte testat något annat än PC-versionen. Jag hade dock med säkerhet ändå gett den kritiken men det hör inte hit. Valet av detta spel på bronsplats är tack vare PC-versionen, punkt slut!

ARETS22

Vi snackar här om Metro 2033 som för mig kom från ingenstans och som helt gick mig förbi när det släpptes. Jag tog dock upp det under någon Steamrea som var under sommaren eftersom det var för billigt för att låta bli. Tilläggas bör också att jag aldrig gillade någon av S.T.A.L.K.E.R-spelen på grund av att de blev för oengagerade då det bara var en stor värld att springa runt i och göra random uppdrag. Metro 2033 tar en liknande söndrig värld och sätter den i ett mer styrt upplägg. Jag behöver inte ströva runt utan jag blir styrd dit jag skall och får bara uppleva det roliga i spelet.

Games_Metro_2033_winter_021221_

Jag vet att spelet bygger på en bok som tydligen skall vara ganska bra. Jag är som sagt väldigt ointresserad i storyn så även i det här spelet där jag egentligen har ganska dålig koll på vad det egentligen är som händer runt omkring mig. Jag bara njuter av den spelmekanik som det bjuds på. Jag gillar även de miljöer som ofta är trånga tunnelbanor och kloaker långt under jorden. Det påminner mig lite om Doom 3 som också var trångt och intimt.

metro-2033

Det här inlägget är en del av den gemensamma satsningen ”Årets spel enligt svenska spelbloggar”, där varje dag, fram till julafton, deltagande spelbloggar var för sig utser en vinnare i en förutbestämd kategori. Idag har följande bloggar utsett vinnaren i kategorin ’Årets spel. 3:e plats’: Aftonstjaerna, Ariez, BitGarden, Bloggonoid, EmmyZ, Familjenspel, Kraid, Lunandrez, Megastorm, Munins skärvor, n00b schoolbus, Onlajn, Pixelviking, Savepunkt, Spel på allvar, Spel-Malmer, Spelgubben, Spelografi och Spelvärldspareringar.

  Kategorier: Årets spel, Bloggserie, PC

  Kommentarer

11 kommentarer to “Årets spel: 3:e plats”

 1. Lunandrez den 22 december 2010 11:54

  Metro 2033 minsann, oväntat. Har en vän som talar väldigt gott om det här spelet också, får försöka att spela det någongång också. Frågan är bara när man ska ha all tid man vill ha till att ta igen en massa spel. 😛

 2. Aftonstjaerna den 22 december 2010 15:50

  Ja det är ett stort problem det här med tiden. Jag har ju blivit sugen på ett par nya nu under december. Dessa får dock oavsett vänta till ekonomin blir bättre efter ipadköpet nyligen 😛 Men då har jag ju tid att spela ikapp lite!

 3. NuYu den 22 december 2010 14:50

  Jag applåderar ditt val och sätter mig genast för att spela det. Genast, som i ikväll.

  (Jag har som så många andra inte spelat spelet, men alla som väljer något annat än det folk förväntar sig förtjänar alltid en applåd.)

 4. Aftonstjaerna den 22 december 2010 15:52

  Tack! Det tar jag som en komplimang, speciellt från dig som också inte väljer de man "förväntar" sig 😉

  I morgon lär det dock inte bli några applåder 😛

 5. NuYu den 22 december 2010 18:23

  Då tror jag minsann jag vet vad som väntar. Det är lugnt, du är förlåten på förhand. 😉

 6. Aftonstjaerna den 22 december 2010 22:38

  Tackar!

  Jag tror ändå att jag kommer vara ganska själv om valet, om än kanske inte lika själv som med Metro 2033, men jag vet inte, spelbloggsverige upphör aldrig att förvåna 😉

 7. Livia den 27 februari 2014 11:44

  This is a most useful coiutibrtnon to the debate

 8. Ercarret den 22 december 2010 16:04

  Intressant val. Jag har inte spelat det så jag kan väl inte säga bu eller bä, men jag hade inte trott att det var tillräckligt bra för en topp 5-placering. Å andra sidan så hade jag med Alpha Protocol, som av många sågades medan det här bara inte hyllades särskilt mycket, så jag förstår hur den personliga preferensen fungerar. 😛

  Kul med lite annorlunda val.

 9. Aftonstjaerna den 22 december 2010 22:40

  Ja allt är ju så personligt, men jag skall allt ge Alpha Protocol en riktig chans här frampå någongång. Köpte det ju i en rea för inte så längesedan men har kanske inte gett det en riktigt chans. Skoj att folk plockar upp sådana spel som har gått en förbi!

 10. Holmberg den 22 december 2010 16:44

  Inte testat men varit sugen på det ett tag. Gillade ju STALKER-spelen så det här verkar passa mig bra. Rysk skabb-värld är aldrig fel.

  Iom alla reor så är det dock annat som ligger före i prio tex ska jag leta upp ditt inlägg om Gothic 4 nu och fundera på om det ska inhandlas.

  Som många sagt innan här så är det dock kul att se lite oväntade val i dom här listorna.

 11. Aftonstjaerna den 22 december 2010 22:41

  hehe, rysk skabbvärld 😛 Ja, nämen det är riktigt mysigt, jag gillade ju världen i Stalker även om jag inte gillade spelet.

  Gothic 4 kan jag även så här efter det lagt sig någon månad rekommendera varmt. Det är ett riktigt bra spel, iaf på PC, vet ej hur konsolversionen beter sig.