Årets ögonblick

Årets ögonblick är något som är väldigt personligt. Det är något som är svårt att uppleva igen och det är svårt att överföra ögonblicket till någon annan. Jag kan bara försöka förklara känslan som jag fick den här kalla höstdagen i november.

ARETS8

Ögonblicket utspelade sig i spelet Fifa 11 till Playstation 3. En del har hört mig tala om den här turneringen jag och några kompisar har men för att bygga upp stämningen lite så drar jag den en gång till. Det är nämligen så att jag och 7 kompisar 4 gånger om året går samman och spelar en turnering i Fifa. Vi är 2 federationer med 4 lag i varje från 2 olika små städer någonstans i Sverige. Vi köper och säljer riktiga spelare mellan lagen som vi byggt upp under ett par år nu. Alla spelare som ingen äger i sitt lag finns som free transfer och öppen för vem som helst att köpa in till sitt lag. Dock får ett lag innehålla max 25 spelare. Så det gäller att ha stenkoll på vilka nya unga spelare som gör bra ifrån sig under ett år så att man kan lägga beslag på dem inför nästa upplaga av Fifa då de antagligen har fått ny bättre stats. Därför var det extra roligt att jag fått tag på både Özil och Affeley efter sommarens VM.

FIFA-2011

Åter till själva ögonblicket. Jag har under våra turneringar inte kommit speciellt bra till rent placeringsmässigt utan brukar åka ut direkt i kvartsfinalen och hamna antingen sjua eller åtta. Men den här gången var det annorlunda. Jag vann min kvartsfinal för att senare i semifinalen slå ut våra motståndares absolut bästa spelare. Genom den vinsten så vann hela min stad den turneringen eftersom en av min egens stads spelare väntade på mig i finalen. Jag förlorade finalen med 1-2 men det gjorde absolut ingenting. Mina värvningar hade slått väl och lyckan var gjord.

Fifa-11-2

Det är tillfällen som det här som får en att uppskatta TV-spel över många andra sysselsättningar. Resterande månader vi inte träffas och spelas använder vi för att köpa och sälja spelare. Vi förfinar vår uppställning och kör träningsmatcher mot varandra. Vi eggar varandra på vårt egna forum och triggar en liten låtsashatstämning inför varje ny turnering. Att få drömma sig bort så här och verkligen tro att man är tränare för ett av världens bästa fotbollslag med spelare som Villa och Torres i sin uppställning är helt underbart. Jag älskar TV-spel!

Det här inlägget är en del av den gemensamma satsningen ”Årets spel enligt svenska spelbloggar”, där varje dag, fram till julafton, deltagande spelbloggar var för sig utser en vinnare i en förutbestämd kategori. Idag har följande bloggar utsett vinnaren i kategorin ’Årets ögonblick’: Aftonstjaerna, Ariez, BitGarden, Bloggonoid, EmmyZ, Familjenspel, Kraid, Lunandrez, Megastorm, Munins skärvor, Onlajn, Pixelviking, Spel på allvar, Spel-Malmer, Spelgubben, Spelografi, Spelvärldspareringar och Xboxflickan & Nikke.

  Kategorier: Årets spel, Bloggserie, Playstation

  Kommentarer

5 kommentarer to “Årets ögonblick”

 1. Spel-Malmer » Årets ögonblick den 8 december 2010 09:15

  […] kategori. Idag har följande bloggar utsett vinnaren i kategorin ‘Årets ögonblick’: Aftonstjaerna, Ariez, BitGarden, Bloggonoid, EmmyZ, Familjenspel, Kraid, Lunandrez, Megastorm, Munins skärvor, […]

 2. Lunandrez den 8 december 2010 10:10

  Låter hur nice som helst, och dessutom VÄLDIGT oväntat att se FIFA 11 bland spelen som är med bland årets ögonblick. Minns när jag och min kusin brukade spela ohälsosamt (nåja, kanske inte riktigt så illa) mycket Championship Manager på PC för en himla massa år sedan och det var lite samma känsla över det.

 3. Aftonstjaerna den 8 december 2010 13:54

  Är man tävlingsmänniska så är det bara ens fantasi som sätter stopp för hur långt man kan gå i att göra egna utmaningar utanför spelskaparens tankar 😉

 4. Familjenspel den 8 december 2010 10:18

  Vad skoj att jag slagit dig då 😉 Är bättre än hela din stad 😛 Tack för dom matcher vi hade i höstas! Det var nervöst!

 5. Aftonstjaerna den 8 december 2010 13:52

  Jag kan nog tänka mig en revansch så småningom 😉 Inte än dock! Måste träna mer!