Mass Effect 3?

Lite tidigare i dag släppte Bioware lite kryptiska bilder på deras facebookprofil. Twitter totalt exploderade och runt om på spelsidor över hela nätet började det spekuleras i vad detta kunde vara. Vi fick se en film där det avslöjas att nästa stortitel från Bioware kommer att avslöjas den 11 december. Nu är spekulationerna många, en del hoppas givetvis på ett helt nytt IP medans de som kan sitt Mass Effect antar att det antingen är en spinoff eller teaser på Mass Effect 3. Vad jag har förstått så är redan Mass Effect 3 utannonserat så att göra en sådan här stor sak för att de den 11 december skall avtäcka Mass Effect 3 känns inte helt som ett smart drag av Bioware.

43470108556234601bc417f066f15928

Så jag tror och hoppas som många andra att det kan röra sig om en spinoffserie i Mass Effect-universument. SpelMalmer har på twitter en teori om att det kan röra sig om Mass Effect fast på jorden, även om han senare i en tweet säger att det ändå antagligen kanske handlar om Mass Effect 3.

Men det är som sagt ingen som vet. Jag som egentligen inte gillade Mass Effect 1 eller 2 hoppas nog egentligen på en fps-spinoff och inte någon taskig rollspels-gears of war som Mass Effect 2 enligt mig var. Antingen eller med andra ord. Mass Effect 3 hoppas jag kan bli lite mer som Star Wars:Knights of the Old Republic och det här lite mer som Doom 3 eller Quake 4.

  Kategorier: PC

  Kommentarer

9 kommentarer to “Mass Effect 3?”

 1. Spel-Malmer den 17 november 2010 18:21

  Skall skriva ett fint inlägg om detta när jag kommer hem. Med all spekulation jag kan uppbringa. Tag med en stor skottkärra salt. 🙂

 2. Aftonstjaerna den 17 november 2010 18:35

  Jag undrade just när ditt inlägg skulle komma 😉 Men det förklarar ju saken, annat är det ju som student när man sitter hemma och hugger på allt! 😛

 3. Ercarret den 17 november 2010 18:38

  Jag gillar riktningen som Mass Effect tar så jag hoppas inte att de viker från den kursen inför trean, men jag skulle absolut inte ha någonting emot ett lite mer renodlat acionspel från Bioware – vare sig i ME-universumet, eller i en helt ny värld.

  Jag trodde att det skulle vara en ny spelserie som teasades ända tills dess att SpelMalmer visade upp en jämförande bild på geväret i teasern och ett gevär från Mass Effect 2; de är identiska, sånär som på färgsättningen. Nu verkar det ju vara ett spel i ME-universumet, och då är väl den stora frågan om det är sista delen eller en spinoff. Jag trodde egentligen att nästa ME-spel som avslöjas är trean, men jag har svårt att se hur det där lilla klippet skulle komma från det spelet. Det är samma vapen, men personen som håller det verkar inte komma från någon av de grupper som finns i ME-universumet såsom det ser ut nu. Han är inte Alliance, tycks inte vara Cerberus, men har uniform så han är förmodligen inte heller bandit. Ett ME på jorden skulle förklara en hel del. First Contact War, kanske?

 4. Aftonstjaerna den 17 november 2010 18:45

  Jag blir besviken om det är Mass Effect 3 om man säger så 😛 Och ME3 är säkert mer likt ME2 än SW:Kotor, men man kan ju alltid hoppas att de går tillbaka till rötterna någon gång iaf, kanske inte i ME3 men i något nått IP? Eller varför inte Kotor3? 😉

 5. Spel-Malmer den 17 november 2010 21:04

  Nu ligger mitt inlägg med "Mass-a spekulationer" uppe 🙂

  Det är lite orättvist att man måste vänta tills man kommit hem. Å andra sidan får man också lite mer tid att tänka på det hela.

 6. Holmberg den 17 november 2010 21:30

  Jag tröttnar ju aldrig på postapokalyps så drömscenariot vore att dom slängt sig in i det segmentet med en härlig Mass Effect/Dragon Age/KOTOR-mix 🙂

  Men det ser ju mer ut som ett Mass Effect 3…

 7. Familjenspel den 18 november 2010 10:12

  Jag tror det blir något med Mass Effect att göra, men hoppas på något helt annat. Vore lite skoj om de gjorde ett multiplayer spel i Mass Effect världen… men det blir väll del 3 som "vanligt"…

 8. pixelviking den 18 november 2010 12:35

  Spännande spekulationer och tror att Fredrik kan ha en poäng. Den som lever får se. 🙂

 9. Aftonstjaerna den 19 november 2010 13:51

  Han den där Malmer brukar komma med smarta och kloka uttalanden så jag skulle nog också sätta mina 2 sista 50-öringar på honom 😉