Alan Wake avklarat

Eftersom jag spelat merparten av spelet i dag under dagtid så har jag omvandlat vårt vardagsrum till “Mörkergrottan”. Ett ställe där det är så mörkt det bara går med alla persienner neddragna. Högtalarna är uppställda på hög ljudnivå runt omkring mig. Soffan har jag dragit fram och ställt upp en liten dryg meter framför den 46” stora bildskärmen. Mörkergrottan skrämde livet ur mig ett par gånger när jag helt oförberett fick bussar och annat kastat på mig.

Mobile Photo 25 aug 2010 19 25 59 
Jag påbörjade att spela i går. Det tog kanske 10 timmar att ta mig igenom det. Fast “ta mig igenom” klingar kanske lite dåligt. För här snackar vi om ett sjukt bra spel från första början till slutet. Det är ett psykologisk skräckspel från början till slut. Det är ungefär vad man får om man mixtrar med Doom 3, American McGees Alice och Twin Peaks.

alan-wake-pic Det är antagligen ingen idé att jag beskriver spelet mer ingående än så eftersom det antagligen inte är så många som inte vet vad det handlar om. Det jag däremot måste få slå ett litet slag för är det grafiska. Det är helt sjukt stämningsfullt när man springer i mörkret och man ser vinden blåsa över träden och de mystiska Stephen Kingmonstrerna lurar bakom träden. Skall ge mig på den första DLC’n i morgon tänkte jag, sedan får vi se om den andra och sista DLC’n släpps snart och hur jag ställer mig inför den.

Passade även på att uppdatera Avklarade spelsektionen med Quake 2 som jag klarade i våras men eftersom bloggandet tog sig en ofrivillig semester då så tänkte jag att det är bättre nu än aldrig 😉

  Kategorier: Xbox

  Kommentarer

7 kommentarer to “Alan Wake avklarat”

 1. Jonas Andreasson den 29 augusti 2010 14:33

  The Signal är ett värdigt DLC pack, helt klart. Gillar du original spelet lär du gilla det också!

 2. Aftonstjaerna den 30 augusti 2010 00:28

  Japp, det var värdigt! 😉 Nu får jag ge mig till tåls till sista DLC'n kommer 😉

 3. niklas den 29 augusti 2010 20:42

  oj, har du gjort om här inne? vad fint är det =)

 4. Aftonstjaerna den 30 augusti 2010 00:30

  Tackar! Jo det kändes aldrig riktigt mig själv att ha någon annans tema, så tack vare sjukdom i veckan så fick jag tid över att fixa i ordning det själv 😉

 5. Familjenspel den 30 augusti 2010 11:05

  Älskar Alan Wake och DLC:n var grym den också.. längtar redan nu till nästa del! Hoppas på mer av det goda!

 6. Henke (spelgubben) den 30 augusti 2010 12:08

  Alan Wake är ett riktigt grymt spel. Var länge sedan jag verkligen levde mig in i storyn så mycket. Ska nu bara hitta lite tid för att spela "The Signal"

 7. Veruca den 27 februari 2014 06:58

  Thanks for spending time on the computer (wingirt) so others don’t have to.