Dungeon Keeper 3?

Dungeon Keeper 3 var spelet som aldrig blev även om det borde. Nu har några tyska utvecklare som heter Realmforge utannonserat spelet Dungeons som ser ut att vara en rak kopia av de tidigare Dungeon Keeper-spelen. Inte mig emot eftersom de båda spelen var mycket bra och fantasieggande på exakt det sättet ett spel ska vara.

20802orig

Men när jag gräver lite djupare i vad Realmforge har förgyllt spelvärlden med så får jag fram titlar som M.U.D. TV och Ceville. Två spel som inte har gjort några större avtryck i världen men ändock har spelen fått några 8/10 i betyg, så helt dumt kan det ju kanske inte vara.

Visst det står sig ganska slätt om vi rabblar upp Bullfrogs fina spelkatalog med spel som Populous, Syndicate, Theme Park, Theme Hospital och ett gäng till. Men gamla meriter bygger inget bra spel, bara höga förväntningar. Frågan är bara om Realmforge får lite av Bullfrogs förväntningar på sig nu när spelen ser så snarlika ut. Det man kan undra är om det är till godo för dem eller inte.

20801orig

Jag minns själv när jag hörde talas om Dungeon Keeper första gången. Jag läste något som Peter Molyneux hade skrivit och drömde mig ner i underjorden. Hans sätt att beskriva sina spel har alltid varit förföriskt och det spelar ingen roll om man vet att han inte kommer lyckas med hälften av allt han berättar om, den andra hälften använder man sin fantasi för att fylla i hålen. Det är det som är skillnaden på utvecklare och utvecklare. Jag tror personligen om det hade varit någon annan än just Molyneux som promotat det första Dungeon Keeper så hade jag inte blivit hälften så intresserad av det. Kan vi prata om den magiska Molyneuxhälften av ett spel? 😛

  Kategorier: PC

  Kommentarer

5 kommentarer to “Dungeon Keeper 3?”

 1. Lunandrez den 27 augusti 2010 11:07

  Åh, där ser man, kan väl hoppas att det där Dungeons blir något riktigt bra i så fall, i avsaknaden av ett Dungeon Keeper 3.

 2. Aftonstjaerna den 27 augusti 2010 15:27

  Jag hörde ett rykte om Dungeon Keeper och iPhone för något år sedan, har dock inte hört något sedan dess, men visst håller man tummarna 😉

 3. Jonas Andreasson den 27 augusti 2010 14:35

  Så lustigt att vi skrev om dungeon keeper ungefär samtidigt! Älskar dungeon keeper så en kopia vore väl inte helt fel! Läs gärna mitt inlägg om spelen 🙂

  I helgen ska jag faktiskt installera ettan, är otroligt peppad nu efter allt dungeon keeper prat 🙂

 4. Aftonstjaerna den 27 augusti 2010 15:26

  Jag skall erkänna att efter Nikkes inlägg på Xboxflickan så fick jag också blodad tand av att skriva av mig 😉

  Jag spelade faktiskt igenom både ettan och tvåan förra sommaren och kan bara säga att de håller lätt än idag. Så underbart spel!

 5. Aftonstjaernas tankar » Blog Archive » Mina sex mest efterlängtade spel 2011 den 27 december 2010 09:52

  […] har jag skrivit om tidigare här. Det är alltså ett spel som tar allt som var rätt med Dungeon Keeper-serien och gör det till […]