Sugen på en onödig pryl

Jag har gått och funderat lite på det här med Steve Jobs och hans prylar. När man tittar på hans presentation av prylar så är allt “amazing” “unbeliveble” osv osv. Givetvis är det inte alltid så men på nåtgot sätt så tror man att man behöver hans leksaker ändå. Jag är som sagt inte direkt ekonomisk oberoende nu med mina studier som jag genomför utan studielån. Men ändå vill man ha prylarna som kostar för mycket mot vad det presterar. Den senaste leksaken i raden är en Ipad. Det är alltså en stor iphone egentligen. Eller en stor iPod Touch för  att vara lite mer korrekt. Så den här prylen kommer i den billigaste versionen kosta 499 dollar vilket i rak pengaöversättning är ungefär 3500 kronor. Dock kommer den säkerligen i Sveriga att gå loss på närmare 5000 kronor med moms och andra pålägg. Så, jag har redan nu börjat spara så att jag kanske kan ha råd med den här leksaken till sensommaren då den antagligen släpps i Sverige. Men faktum kvarstår, behöver jag den?

Jag tänker att det kan vara skönt att ta bort fokus från den stora otympliga datorn som jag sitter och slösurfar på i dag. Den drar alltså typ 3-400 watt i jämförelse med iPadens kanske 20-30 watt på sin höjd. Sedan fördelen att sitta och slösurfa i soffan istället för på en obekväm stol. Givetvis kan man läsa de skolarbetena i soffan direkt utan att behöva skriva ut 100 sidor i onödan. Men fördelarna och användingsområdena slutar ungefär där. Så, då är frågan, är detta värt 5000 kronor? Antagligen inte, men jag sparar vidare så att jag kan ta det beslutet när det väl är dags.

  Kategorier: Övrigt

  Kommentarer