Nu har jag sett Avatar 3D

Då sitter jag i bilen på väg hem frå Göteborg. Vi har nyligen sett sluttexterna rulla förbi efter nästan 3 timmars färgsprakande 3D-äventyr i högsta kvalitet. Personligen tyckte jag att det var det bästa jag har sett sedan Dansar med vargar. Och de som känner mig väl vet att det är den snart 20 år gamla Kevin Costner rullen som jag ännu värderar som världens bästa. Att Avatar skulle vara där uppe i toppen att nosa var jag verkligen inte förberedd på. Andra filmer i toppen är Waterworld och The postman. Ja precis, ni ser säker ett samband här förutom att mr Costner står för regi och medverkan i dem.

Det jag faller för i dessa filmer är den fantasivärld som de målar upp. En värld som jag aldrig nånsin kommer att uppleva men som är så vacker att se på. Det är världar som ger mig ett välmående lugn och en känsla av att jag älskar livet. Det är stora ord jag vet, men de här filmerna ger mig de här känslorna oavsett hur filmkännare avvisar berättelserna som banala. Sure, jag kan köpa att jag är en banal människa. Men om det är så här underbart att vara en banal människa så är jag det mer än gärna varje dag, varje minut ja till och med varje stund i resten av mitt liv.

  Kategorier: Övrigt

  Kommentarer