Torchlight avklarat! Ett mästerverk!!!

torchlight

Det kom från ingenstans och rakt in i våra hjärtan gick det. Jag pratar givetvis om Torchlight som är från skaparna av Mythos vilket i sin tur är en del av skaparna av Diablo 2. Och arvet syns! Det är nästan skrämmande lika i bland. Vi har town portal och identity scrolls som har i princip samma ikoner som Diablo 2. Du styr gubben på precis samma sätt som i Diablo 2. Det är random maps precis som i Diablo 2. Du gör i princip allt precis som Diablo 2. Alltså, det här är Diablo 2 med snyggare grafik! Jag har precis klarat spelets 35 nivåer, men det bästa med spelet är att det inte tar slut där. Jag är level 32 och levelcappen är först vid 100! Och eftersom banorna är random hela tiden så har jag att göra för en lång tid framåt om jag vill. Och om jag vill!

Torchlight_01

Jag körde igenom spelet på den vanliga inställningen jag brukar köra på, nämligen normal. Jag kan väl inte säga att jag fastnade någonstans direkt. Jag tror jag dog totalt 7 gånger under spelets gång varav 3 av de var på sista bossen. Men det är sådant flyt som jag som spelare vill ha. Spelglädje framför hardcore nöta nöta-stil.

En sak som är helt suveränt också. Man har en pet som är med en och slåss hela tiden. Den här kan man träna upp med spells som attack eller/och healning. Men, den kan även bära en del av ditt inventory. Och blir inventoryt fullproppet. Och det lovar jag att det kommer bli, det här är en lootfest som knappt Borderlands kan mäta sig med. Det droppas ringar och rustningar hela tiden. Men i alla fall, då kan du skicka iväg ditt lilla djur upp till staden för att sälja av allt han/hon bär på sig! Underbart!

Torchlight_06

Grafiken i spelet är grymt snygg. En liten kul grej i inställningarna är att du kan ställa in spelet i netbook mode. Jag har inte testat på min netbook men jag kan tänka mig att det är anpassat till den vanliga Atomprocessorn som sitter i 80% av alla netbooks.

Så har du lätt abstinens i din väntan på Diablo 3 så kan jag lova dig att du kan lätta på trycket genom att spela Torchlight. Det är perfektion in i sista bildrutan (kan man säga så om spel?). Den enda lilla sak som är negativt med spelet är att den inte har någon multiplayer. Det är alltså ett singleplayerspel från start till slut. Det har nämnts att det skall komma ett Torchlight med multiplayerfunktioner så småningom. Om det är som en expansion/patch eller ett helt nytt spel förtäljde inte den historien. Men jag antar att det kommer att bli som Mythos med en hubbvärld där man träffar spelare och sedan ger sig ut på äventyr.

  Kategorier: PC

  Kommentarer