En rundtur i mellandelen av Öland

I dag har vi efter entrevlig hotellfrukost tagit bilen runt en del av Öland. Först åkte vi till Soliden för att hälsa på kungen och hans trevliga familj. Tyvärr stod både en vakt och en skylt emellan mig och hans höghet så jag fick nöja mig med att titta på hans urtråkiga trädgård istället. Der stod att det skulle vara en trädgård i alla fall. Min definition på trädgård är antagligen inte samma som kungens. Inte någonstans fanns det plats för att kunna latja lite boll. Och på de få ställena det ändå fanns gräs, ja där stod en otrevlig skylt på tre språk om att man inte fick beträda det. Fyy va tråkigt det måste vara att vara kungens barn.

Efter att vi lyckades undkomma kungens trädgårdar så gick vi över till Borgholms slottsruin. Där var det lite mer space och inte lika snobbigt om jag får uttrycka mig så. Upp och ner sprang vi i trappor för att hinna med att se så mycket som möjligt. När denna fantastiska rundtur på slottet var till ända så bar det i väg på jakt, kvarnjakt!

Jag läste att det på Öland fanns över 300 kvarnar. Jag tänkte till en början hitta dem alla. Must collect em all som alla pokemlnfrälsta vet. Men tillslut fick jag inse att det var ett omöjligt uppdrag. Tyvärr kan jag inte bjuda på någon bild nu då jag glömde ta bilder med mobilen.

Senare under kvällen gick vi och åt pizza på ett trevligt ställe som för dagen spelade lite Ulf Lundell. Detta plus att Anna hälsade på Uffe tidigare under dagen avgjorde att vi 10 minuter senare hade beställt var sina biljetter till konserten i Slottsruinen i mogon kväll.

  Kategorier: Personligt, Semester

  Kommentarer

Inga kommentarer är tillåtna längre.