Hemsedal och norrut

I dag när vi vaknade i Gol så skyndade vi oss så snabbt som det bara gick för att komma iväg upp mot Hemsedal. 10.10 satt vi i liften upp i skiicentret. Väl där uppe drog vi på oss våra vandringssandaler och väskan i högsta höjd och plöjde förbi en och annan tysk i rejäla vandringsboots och andra fjantiga vandringspryttlar. Bilden jag bifogar är tagen 4 km vandring rakt upp mot Totten som högsta berget inom skiicentret heter.

Vandringen ner sen var dock en plåga för mitt knä och Annas vader, men vi klarade det i alla fall.

Vi fortsatte över Hemsedalsfjället och satte kurs mot Stryn där metervis av snö väntade. Många smala vägar senare och med Stryn bakom oss har vi fortfarande inte hittat den snön jag utlovade och som jag vet fanns här mitt i sommarn för 15 års sedan. Förhoppningsvist så ligger den någonstans bortom de höga bergen vi nu är onringade av.

Vägen hit för övrigt går inte att beskriva varken i ord eller bild. Turkost stilla vatten mot skyhöga snötäckta berg. Forsar nerför underbara forsrännor. Färgetur över ett sjukt turkost vatten. 8 km långa mörka tunnlar. Upplev det!

  Kategorier: Semester

  Kommentarer