Melodifestivalen deltävling 3

melodifestivalen3

Jag vet att det var många som satte kaffet eller mjölken i vrångstrupen när de för två veckor sedan som vanligt gick in på min sida för att läsa det senaste om melodifestivalen. Brukligt borde ju min analys ligga där dagen innan varje omgång, men så icke det här året. Jag ska inte skylla på något egentligen men jag gör det ändå. Problemet var att där jag skriver alla inlägg inte fungerade utan jag var tvungen att lägga några timmar på att få det funktionabelt igen. Och den tiden orkade jag inte ta mig för några veckor sedan. Men nu så har jag äntligen fixat det hela och kan utlova analyser till morgondagens, nästa veckas och finalens omgångar i alla fall. Håll till godo!

Ellen Benediktson
Vi läser att det är en mörk kusin till Euphoria. Ja, det låter ju bra. Men det känns gjort och jag skulle gissa på att hon trots det ändå hamnar i andra chansen.

Kalle Johansson
Jag lärde mig när jag var liten en visa på piano som hette Kalle Johansson. Det är väl ungefär det förhållandet jag har till Kalle. Jag tar och googlar på det unika namnet och kommer fram till en backhoppare som blev svensk mästare 1971. Men jag läser någonstans att det är en Hellström/Gyllene Tider liknande låt och ja, kanske kanske.

Andreas Weise
Det här är Arnes son. Weise, Arne Weise.

Andreas Johnson
Likt en fisk som alltid simmar uppströms så kämpar Andreas på med samma låt som han uppträtt med i 15 år. Visst, de allra yngsta var ju inte född när han började men Andreas borde varit lite smartare och ta en paus under de här 15 åren istället så att han kunde få några ”-aha, vilken ny bra låt!”. Men det händer nog inte.

Isa
Ännu en ny artist som jag inte vet något om. Såg att någon skrev att den här kunde locka barnrösterna. Och i och med att det är gratis i appen att rösta i år kan denna vara farlig. Tipset är nog en skrällseger och rakt in i final.

Kristin Amparo
Ballader tror jag ju nästan aldrig på, inte heller idag. Svårgissat.

Jon Henrik Fjällgren
Ytterligare en nykomling till startfältet. En mäktig scenshow, eller märklig beroende på hur man ser det. Kan överraska sig in till andra chansen eller kanske till och med final direkt. Det hela beror ju egentligen bara på hur många som glömt bort Andreas Johnssons låt från förra året, eller var det förr förra, eller både och, kanske var det även för 3,5,8 eller 11 år sedan? Aja!

 

  Kategorier: Schlager

  Kommentarer