Bästa UFO-spelet sedan originalet

 

xeno1

Det var givetvis många som såg framemot Firaxis nytolkning av det nu kultförklarade UFO – Enemy Unknown från 90-talet. Spelet som kom var som sagt en nytolkning och ingen remake. Det var det bästa i genren som vi hade just då. Det är fortfarande ett riktigt bra spel. Men det fick samtidigt lite kritik för att vara för styrt. Jag själv bortsåg från det eftersom man var så otroligt svältfödd på liknande upplevelser.

 

Det som nu har hänt är kort och gott Kickstarter. Tack vare denna lilla fantastiska sida har vi fått vår riktiga uppföljare som vi verkligen ville ha. Namnet på spelet i fråga är Xenonauts och det finns att köpa bland annat här.

xeno2Xenonaut är i princip en karbonkopia av originalet UFO – Enemy Unknown. Det har allt som originalet hade. Jordgloben, basbyggandet, forskningen, tillverkningen och den taktiska speldelen. Jag skulle säga att jag behövde inte många minuter innan jag kom in i spelet och behärskade i princip det mesta av det. Ja, det kanske några tänker att det är tråkigt att det är så lätt att sätta sig in i spelet. Men då får man ha i baktanke att jag har lagt kopiösa mängder utav tid på detta i min ungdom. Och även om spelet är en kopia av något som är 20 år gammalt så är det ändå mer avancerat än de flesta spelen som släpps idag.

 

Det är heller ingen lätt uppgift att ta sig an det här med att rädda mänskligheten från utomjordingar. Svårighetsgraden är satt som den sig bör, på 90-tals nivå. Jag rekommenderar alltså att man börjar på lättaste för att inte åka på storstryk redan efter ett par minuter. Men när det väl börjar gå bra och pengarna börjar ramla in det är då spelet når sin fulla potential. För tillskillnad från Firaxis nytolkning och i likhet med originalet så kan du här bygga fler baser än bara en. Genom detta kan du alltså ha en bas som är en ren forskarbas där alla forskare bor och utbyter viktig kunskap mellan varandra. En annan bas kan vara där du tillverkar allt gottgott som forskarna har kommit på genom att forska på de saker du hittar ute i världen. Räds nu inte grafiken i det här spelet, det är mer än tillräckligt för att göra jobbet och allt annat lull-lull hade bara varit i vägen. För knappa 200 spänn kan det här vara det enda spelet du behöver i höstmörkret.

  Kategorier: PC

  Kommentarer