Melodifestivalfinalen

Screenshot 2014-03-08 07.29.02

I kväll är det då äntligen dags att få reda på vem det är som kommer att få en gratis semesterresa till Danmark! Men för er som inte vill se fler pinsamt långsamma mellanspel bestående av vuxna människor som korvar sig i agilitytunnlar så kan ni bara fortsätta att läsa det här inlägget. För här har jag tagit fram de tre låtarna som kommer att slåss om titeln. Jag har även valt att avslöja vinnaren!

De första två som vi direkt kan avskriva från vinsten är Oscar Zia och Anton Ewald. Dessa två ungdomar kommer att ta ut varandra. Dessutom är Sverige trött på söt kille som sjunger halvbra men dansar som en gud med fyra andra söta killar som också dansar som gudar.

Alcazar  och Helena Paparizou kommer även de gå bort ganska tidigt i tävlingen. Inte för att Alcazar har en jättedålig låt, men det håller inte att komma med något som vi hört flera gånger tidigare. Och sedan när vann en schlagerlåt senast schlagefest… flå’t, melodifestivalen?

Ellen Benediktson har en jättefin låt, men jag har svårt att tro att lugna låtar som inte är riktiga powerballader kommer att gå igenom rutan i Europa.

Inte heller kommer det att bli någon gratisbiljett för Panetoz. De må ha en av de absolut bästa låtarna i startfältet. Eller, egentligen är väl inte låten speciellt bra, men det behövs inte så länge som den förmedlar såpass stor glädje som den ändå gör. Men här räcker det inte alls.

Yohio har en låt som växer rejält efter ett par lyssningar. Jag gillar den starkt, men här kommer den inte att ha något med slutspurten att göra.

Kvar har vi då de tre artisterna som kommer att slåss om semesterresan söderut. Sanna Nielsen kommer att placera sig på en tredjeplats eftersom hennes låt är betydligt starkare än Ellens låt och därför ganska ensam i balladträsket.

Därefter tror jag att det kommer riktigt jämnt mellan Ace Wilder och Linus Svenning. Min personliga favorit är Ace och jag tror att hon med hjälp av den internationella juryn kommer att ta hem det hela. Så, nu kan ni bespara er kvalitetstiden på lördagskvällen och istället göra något annat. Tacka mig kan ni göra en annan gång. Cirkulera!

  Kategorier: Schlager

  Kommentarer

4 kommentarer to “Melodifestivalfinalen”

 1. Andreas Ragnestål på Facebook den 8 mars 2014 15:37

  Tror Ace vinner med Sanna på en andra plats. Helena P trea.

 2. Roberth Läckström på Facebook den 8 mars 2014 16:02

  Samma vinnare med andra ord! Ja, vi brukar ju vara grymma på att förutse de här tävlingarna!

 3. Stig Marklund på Facebook den 8 mars 2014 22:08

  Riktigt bra analys Robban – men bra att du missade i toppen!

 4. Roberth Läckström på Facebook den 8 mars 2014 22:38

  Såååååå nära 😉