Mina tankar om Steam Machines

Screenshot 2014-01-07 13.43.14

Innan Ni skriker ut att konsoldöden är här och att nu går det åt skogen tänkte jag i lugn och ro berätta för er att konsoldöden är här och förklara lite varför. För att göra en lång historia kort så är det nämligen så att nu kan man spela PC-spel på konsolvis. Givetvis har det gått att göra sedan Hedenhös vandrade på vår jord, men det har nog aldrig varit lättare än vad det kommer att bli med Steam Machines. Visst kommer de att kosta mer än vad ps4an och xboxen kostar i dag. Men i längden kommer det att bli billigare för dig som slutkonsument. För er som vill ha lite räkneexempel på det påstående har jag följande källa: Beviset, PC är billigare än konsol!

Ok, då vet vi att det är billigare att spela på en Steam Machines. Men är det bättre? Ledande fråga givetvis, men ja, självklart är det bättre. Du kommer att kunna få spela på next generation(i jämförelse med de gamla konsolerna) hela tiden. Källa: Pc ligger en generation före konsolerna och “If u want to know the future of gaming, buy a PC”.

Eftersom de gamla sletna argumenten om att sitta i soffan och lira och att det är enklare med konsol inte längre existerar så är det egentligen bara en sak kvar som möjligen kan tala för de gamla konsolerna. Nämligen spelexklusiviteter. Och det tror jag är den svåraste nöten för Valve att knäcka. Folk betalar gärna mer för att kunna spela Mario, Halofiguren och allt va de nu heter. För mer kommer de ju att behöva betala för att kunna spela vidare med sina favoritkaraktärer. Men jag tror inte man ska underskatta Valve här. För pengar det tror jag att dom har tillräckligt för att kunna binda en eller två stora serier till konsolen. Vad skulle hända om tex Final Fantasy släpptes exklusivt till Steam Machines? Eller någon annan stor titel?

Jag tror att Valve har framtiden för sig och genom att släppa tillverkningen av maskinvaran fritt gjort både spelaren som inte vill eller orkar sätta ihop sin egen maskin och spelaren som vill och orkar glada.

Spelare världen över har allt att vinna på att äntligen få en konsol i hushållen istället för som nu, minst tre. Om bara Nintendo också kunde släppa loss lite 😉

 

  Kategorier: PC

  Kommentarer

4 kommentarer to “Mina tankar om Steam Machines”

 1. Robert den 9 januari 2014 17:33

  Var själv väldigt optimistisk till Steam mashine, men blev skeptisk efter att man pratade om den senast. Utöver att kunna spela exklusiva indietitlar och grafikmonsterspel så verkar de inte riktigt i det klara med vad de vill med maskinen. Den känns för spretig som konsol och för fattig för en dator. Vi får väbta och se helt enkelt.

 2. Aftonstjaerna den 11 januari 2014 19:31

  Jag tror ändå att priset för nya spel kommer locka traditionella konsolspelare till maskinen. Enkelheten att slippa swappa skivor och ta sig upp ur soffan när man ska byta spel tilltalar åtminstone mig 😉 Jag håller tummarna!

 3. @Hixmegistos den 13 januari 2014 15:23

  Jag kommer skaffa nåt åt steam machineshållet… om det är sen är med SteamOS eller Windows får bli en senare fråga. Men till julen ska det stå en dator under TVn iaf. Orka dra kablar från datarummet, liksom….

 4. Aftonstjaerna den 13 januari 2014 20:09

  Jag kommer nog inte skaffa någon sådan men hoppas dra fördelarna det drar med sig när alla andra gör det 😉 Jag gillar att ha kontroll. Att sitta riktigt upp och fokusera är viktigt för spelkänslan tycker jag. Sedan uppskattar jag givetvis att dra en fifamatch framför projektorn också, så när det inte längre finns något från sony och ms så blir det nog en liten dator där ändå 😉