Elljis – En välbekant syn för Amigaägare

Skärmavbild 2013-08-16 kl. 09.41.21

Elljis Trading i Uddevalla var en av de där stora återförsäljarna i Amigavärlden. I varje nummer av Datormagizin kunde man se deras, från början ganska små annonser, men därefter stora helsidesannonser. Själv var det från just Elljis som jag köpte min första Amiga. Det var en Amiga 500 plus som då kostade 4695 kronor.

Skärmavbild 2013-08-16 kl. 09.39.46

Jag har försökt leta reda på lite fakta om Elljis men har haft väldigt svårt att hitta något vettigt. Det känns som att företaget bara har gått upp i rök. Jag lyckas dock förstå att företaget nu kallar sig LP Data och huserar på en privat adress i Uddevalla. I övrigt hittar man bara till ett CV till en person som har arbetat på lagret på Elljis.
Skärmavbild 2013-08-16 kl. 09.27.29

Bilden ovan är då den magiska platsen där den då 12-åriga Aftonstjaerna köpte sin första dator och  förstod vad en dator kunde göra som inte ett NES kunde. Jag försökte komma fram till dörren där man gick in men hela området är nu avspärrat för privatpersoner. Så min lilla nostalgitripp blev en liten besvikelse. Hade velat hitta betydligt mer information om ett av de företag som har ändrat mitt liv mest.

  Kategorier: Amiga, Retro

  Kommentarer

1 kommentar to “Elljis – En välbekant syn för Amigaägare”

  1. Marcus Johansson den 11 augusti 2017 07:04

    Hallå Robert. Det här var kul,själv var jag minst sagt Amigafreak och kommer ihåg stället,köpte även jag första Amigan där.
    Jobbade som 16 åring på Datic vid Kungsgatan, som du kanske kommer ihåg. Det som gick mest var,10 pack no-name disketter!!