Att göra en klänning

Jag berättade ju tidigare hur My hade fått en påse i sin åsneväska och hur jag tänkte förvandla den till en fin klänning. Här är en kort steg för steg guide på hur du kan skapa en egen klänning av en påse.

image

Så här ser så själva påsen ut. Redan nu kan det tränade ögat se en stor potential hos den här påsen.

image

Saxen vi hade med oss ner till Grekland var den här. Kanske inte helt optimal för raka klippningar. Men själv känner jag bara att den kan ge en lite mer unik look av att inte vara helt perfekt rak i kanterna.

image

Därefter tar man saxen i den stabilaste handen man har och klipper bort själva botten på påsen. Det är den här delen som liksom blir den nedre delen av klänningen.

image

Sen klipper jag små flikar typ på nedre delen av klänningen för att ytterligare förstärka den exklusiva känslan i plagget. Nu är klänningen i princip klart och återstår är bara att prova den på en modell. För er som vill göra lite till går det utmärkt att limma på diverse små figurer runt omkring på klänningen. Men eftersom jag av kvalitetstänk samt materialbrist alltid tänker att less is more så nöjer jag mig så här.

image

Resultatet ser ni ovan. My blev riktigt glad och ville genast springa in till mamma för att visa. Själv är jag också ganska stolt att ha kunnat återanvända material som annars skulle gå till spillo.

  Kategorier: Resa

  Kommentarer

4 kommentarer to “Att göra en klänning”

 1. Josefin Malm på Facebook den 28 juni 2013 20:29

  Du e bäst robban! 🙂

 2. Josefin Malm på Facebook den 28 juni 2013 20:29

  Du e bäst robban! 🙂

 3. Mia Marklund på Facebook den 28 juni 2013 20:50

  Underbart Robban! Krama finaste modellen från moster

 4. Mia Marklund på Facebook den 28 juni 2013 20:50

  Underbart Robban! Krama finaste modellen från moster