Melodifestivalen 2013 – Del 1

yohio_992_SnapseedJag brukar ha en mängd åsikter kring det här spektaklet som i folkmun går under namnet Melodifestivalen. Frågan är egentligen hur jag orkar bry mig. Det är ju precis samma sak varje år. Men men, av någon anledning blir jag ändå imponerad över det som visas upp i 16.7 miljoner färger på min skärm varje år. Så, jag tänkte att jag skulle försöka att analysera vad vi kommer att få se i morgon. Vem blir den stora vinnare, vem blir sur, vem blir stött och vem har 7 andra låtar att tävla med så att det inte spelar någon som helst roll?

Så vad har vi då här i första omgången? Smaka lite på namnet Fredrik Kempe! Här snackar vi ett stort namn med en låtskatt som få kan mäta sig med. Vad sägs tillexempel om textmästerverket Manboy? Den gången allierade han sig ihop med herr Saade. Den här gången kör han en chansning med Cookies N Beans. Jag menar, det namnet?!

Så, hur ser då startfältet ut?

1. Burning Flags – Cookies N Beans

En trio bestående av tre tjejer. På hemsidan har de en meny som heter ”kakburken” som innehåller kakor som musik, bilder och videos. Jag kan inte undgå att notera att bilderna på bandet har samma atmosfär som de bilderna som Timoteij har på sin sida. Kan det måntro vara årets Sarek? Nä, det här tror jag inte på.

2. Gosa – Mary N’diaye

Okey, låten heter Gosa. Ja, det kan ju vara mysigt och så, men alltså… I SvD kan jag läsa att Mary vill gosa med publiken. Ja, gör det och så hoppar vi vidare till nästa låt istället.

3. Heartbreak hotel – YOHIO

Okey, här kan det faktiskt blir riktigt bra. Farsan till YOHIO spelar gitarr i Corroded! Bara det borde räcka till vinst! Däremot har jag ingen aning om vad grabben som är född året efter VM-bronset i USA kommer att uppträda med för låt. Men får jag klämma in en liten höjd flagga för grabben från Sundsvall. Ska också bli spännande att få se hans coola scenkläder som påminner mycket om japansk anime. Är tillsammans med David Lindgren min favorit i detta racet.

4. Paris – Jay-Jay Johanson

Född i Trollhättan och uppvuxen med Bert Karlsson som granne? Nä, två minus blir inte ett plus denna gången!

5. Porslin – Anna Järvinen

Det här känns bara… Nä, enda positiva är att hon samarbetat med Melody Club en gång i tiden. Men vad annars? Nä, pissepaus här!

6. Skyline – David Lindgren

Okey, det här borde kunna bli något att hänga i granen nästa år. Har egentligen inget att säga, han var en av mina favoriter till seger senast han var med. Kör hårt!

7. Vi kommer aldrig att förlora – Eric Gadd

Jag har typ ogillat denna Eric sedan han gjorde någon låt där han i videon gick baklänges ganska mycket. Jag vet, det känns som en ganska lös sak att hänga upp sig på, men jag ogillar verkligen den videon och jag ogillar verkligen typ allt som mr Gadd har producerat. Ja, och som jag hört. Kan du pissa igen, gör det!

8. We’re Still Kids – Michael Feiner & Caisa

Njae! Detta är väl ett par som jag har svårt att placera. Kan överaska, kan komma sist. Är det härifrån vi får årets 10 timmars epic sax guy?

Som ni säkert märker är jag sjukt pepp på att slå på SVT imorgon för att kunna följa det här. Vi får se om det kommer en uppdatering i övermorgon där jag konstaterar hur rätt jag har eller om jag låter bli det inlägget och låter det här tala. En sak som är säker är att inför nästa helg har ni en uppdatering med mina tankar till att läsa! Låt musiken flöda!!!

  Kategorier: Schlager

  Kommentarer

3 kommentarer to “Melodifestivalen 2013 – Del 1”

  1. Andreas Ragnestål på Facebook den 1 februari 2013 22:26

    Äntligen! Har du tjuvlyssnat eller går du på känsla? Utan att ha lyssnat tror jag fett på david l och YOHIO direkt till final

  2. Roberth Läckström på Facebook den 1 februari 2013 23:17

    Har inte lyssnat en sekund utan går helt på magkänsla! 😉 Kul att vi tror på samma då!

  3. Andreas Ragnestål på Facebook den 1 februari 2013 23:19

    Blir säkert helt annorlunda..Gadd…Vi får höras imorgon när vi hört hela fältet