Läckström

Kommentarer 11

 1. dinosaurierobotninja

  Intressant hur vissa säger neddummat när jag säger pedagogiskt.

  • Aftonstjaerna

   Skulle jag se mina elever som de tomma kärl de här speltillverkarna ser oss spelare som, hade dom snällt sagt att 80-talet vill ha tillbaka sin pedagogik. Jag ser inte den här "in your face"-inlärningen som varken speciellt pedagogiskt eller sund för någon av parterna. Jag lär mig av att tänka, inte få faktan inslagen i mig.

   • dinosaurierobotninja

    Det är dock inte alla som haft en handkontroll/mus i handen sedan 7 års ålder som vi. Uppskattar du inte att Minecraft guidar dig är det bara att skippa det och börja spela direkt. Jag ser inte problemet med att de som inte är bekanta med spellogik får känna att spelet bryr sig om dem.

    • Aftonstjaerna

     Just i fallet Minecraft är det väl mera momentet crafting som är neddummat. Dom har helt enkelt tagit bort en ganska stor del i spelet som jag och säkert andra uppskattade. Givetvis är det ju bra för dem som inte uppskattade den delen, typ 1 miljon just nu eller vad det nu är ;)

     Och jag tror inte att folk är dummare i dag än vi var förr. Så att om inte spelet visar vilken knapp man hoppar på så kommer man på det även idag. Någon gång är ju alltid den första för alla, oavsett om det var förr eller nu.

     Men det är ju inga problem om valet finns hur jag vill uppleva mitt spel. Då är det ju för alla. Tyvärr är det inte så i Minecraft och i ett gäng till.

     • dinosaurierobotninja

      Nu har jag inte spelat PC-versionen av Minecraft, men jag vet att många PC-spelare skriker "fördummat" när spelen blir mer strömlinjeformade. Tror säkert att man skurit hörn, men yttrar mig bara kring spelets tutorial.

      Folk är inte dummare idag än förr. Men många av de som spelar idag är inte lika inbitna som vi var när vi började spela. De är inte lika hängivna spelare, och tappar därför tålamodet lättare. Precis som jag skulle tappa tålamodet väldigt snabbt om jag skulle försöka lära mig något jag är måttligt intresserad av utan hjälp.

      Du får väl visst välja hur du vill uppleva Minecraft? Såvida du inte vill spela både med splitscreen på teven med den mest avancerade craftingen.

     • Aftonstjaerna

      Det är sant som du säger. Spelpubliken är antagligen inte lika inbitna som vi var förr, och då gissar jag att den här utvecklingen är oundviklig för att inte "skrämma" bort nytillkomna spelare. Och antagligen är den väl ganska sund också. Men det hindrar mig inte av att njuta rejält när det kommer ett spel som Diablo 3 som har känslan av "förr" i sig, men som jag gissar ändå inte skrämmer nya spelare.

 2. Andreas Öjerfors

  Vad tycker du om Diablo 3s svårighetsgrad som så många klagat på? Attityden på nätet verkar vara att det är alldeles för enkelt i alldeles för många timmar.

  • Aftonstjaerna

   Ursäkta det sena svaret, har varit offline i nästan 6 veckor :P

   Jag tycker det är perfekt avvägd svårighetsgrad. Det är enkelt i början och djävulskt svårt i slutet. Iaf om man som mig spelar som Wizard. Tycker det nästan är för svårt nu :) Så anser nog att de som klagar på det är antagligen samma som grinade över att det såg ut som WoW? Var nu det gör det vill jag undra?

 3. Quid

  Tycker du Diablo 3 är lika bra idag som när du skrev den här texten? :)

  • Aftonstjaerna

   Nu har jag inte spelat Diablo 3 sedan i slutet av maj pga att jag inte haft något internet, men jag ser inte vad som skulle kunna få mig att inte gilla det lika mycket som när det här skrevs? Det är ett fantastiskt spel och kommer antagligen hålla betydligt längre än något annat spel som släppts nyligen.

 4. Quid

  Så gott som alla som jag spelade med i början tröttnade grymt fort, från en skara på ca. 100 pers är det idag kanske 4-5 som fortfarande spelar. Själv så älskade jag det i början, men ju närmare slutet jag kom ju mer insåg jag hur dåligt utformat det är… allt för att Blizzard ska kunna tjäna lite pengar :(

Lämna en kommentar

%d bloggare gillar detta: