Läckström

Kommentarer 7

 1. Jesper aka @hadirajan

  Håller helt med men saknar vissa egna favoriter som Jagged alliance, Warcraft, system shock och så klart Heretic. Ett värdigt nämnande till Marathon som man aldrig förstod varför man var tvungen att ha Mac för :-)

  • Aftonstjaerna

   ouch! Heretic!!! Hur kunde jag glömma min första multiplayerupplevelse? Givetvis ska den med in på den här listan! Warcraft 1 spelade jag först efter 2an så då kändes det mest meh, även om den säkert skulle platsa om det vore tvärtom. Marathon ser jag som Mac:ens Gloom (amiga) som försökte vara Doom men aldrig lyckades ;)

 2. @Erakso

  Fyfan blir helt till mig när jag ser den där listan, så mycket bra spel! Jag tror tyvärr det blir svårt att lista lika många bra spel till PC de senaste åren =/

  • Aftonstjaerna

   Ja det är nog smått omöjligt. Ska dock bli intressant att göra en jämförelse om 15 år och se hur det verkligen är. Jag tror dock att denna listan är större nu än en liknande för 2011 är om 15 år ;)

 3. Andreas Öjerfors

  Herregud, vilket år! Kom verkligen alla dessa titlar på ett och samma år? Beneath a Steel Sky och Theme Park är två av mina absoluta favoritspel, och lägg sedan till LBA, Raptor, Colonization, Doom 2 så har du en stor del av den grund som byggt mig som gamer och speldesigner.

  Jag spelade om Beneath a Steel Sky på en iPod Touch för ett par år sedan. Fortfarande en utmärkt titel. Var i kontakt med spelstudion bakom (Revolution Software) för många år sedan då jag fortfarande var speljournalist, och chefen där berättade att de då och då överväger att göra en uppföljade. Jag hoppas fortfarande!

  • Aftonstjaerna

   Ja visst är det svårt att förstå att så många bra spel kom under ett och samma år. Det är först när man funderar på det och ser hur det ser ut nu som man med gott samvete verkligen kan säga "det var bättre förr". ;) Och då som sagt i kommentarerna ovan, missade jag Heretic! Underbart spel ;)

   Och en uppföljare på Bass hade ju varit sjukt intressant. Jag började nog spela det bara för att det var på svenska, men fastnade i det för att det var så sjukt spännande och annorlunda mot vad man var van vid på den här tiden med allt var Lucas Arts producerade.

 4. Oskar Källner

  Ja det var ett helt fantastiskt år. Har så många goda minnen därifrån.
  Men det är två helt otroligt bra titlar som du tappat bort på vägen.

  – Wing Commander 3. En av mina största scifi-spel upplevelser någonsin.
  – Tie-fighter. Bättre rymdsimulator har inte gjorts, vare sig förr eller senrae.

Lämna en kommentar

%d bloggare gillar detta: