Läckström

Kommentarer 3

 1. Tommy Håkansson

  Fast det där är ju lite utav ett post hoc-argument. Även om vi utgår från den högst subjektiva åsikten att spelen var bättre förr.

  • Aftonstjaerna

   Ja, det är nog svårt att härleda att det faktiskt är Xboxens fel att jag tycker spelen är sämre efter 2001-2002. Men faktum kvarstår dock, att jag personligen anser att spelen på den ena listan är betydligt större titlar än på den andra. Sedan kastar jag mer än gärna lite extra skit på just Xboxen direkt jag har den chansen ;)

 2. Sebastian

  Eftersom vi redan diskuterat det här på Twitter så antar jag att du vet att jag tycker ungefär som dig, även om jag kanske inte direkt håller med om orsaken. Jag kan hålla med om att den första Xboxen förändrade spelscenen, speciellt i väst – plötsligt suddades den tidigare ganska så klara uppdelningen mellan västerländska PC-spel och japanska konsolspel ut när en västerländsk konsol dök upp på marknaden – men jag skulle nog inte värdera den förändringen som vare sig positiv eller negativ. Jag kan tycka att en negativ utveckling pågår inom vissa områden i spelbranschen, men anledningen till den är betydligt mer komplex än bara "Xbox".

  Samtidigt tycker jag att det går framåt också. Jag tycker att historieberättandet utvecklats, överlag, även om jag fortfarande tycker att flera av de intressantaste berättelserna berättades kring millennieskiftet. Jag tycker också om att många spel trimmas ned, från den många gånger helt överdrivna komplexitet som fanns på 90-talet. Sedan får det inte går till överdrift åt andra hållet (även om det ofta händer), men ett mellanting är en i mina ögon ganska trevlig utveckling.

Lämna en kommentar

%d bloggare gillar detta: