Årets spel–Plats nr 3

Might-Magic-Heroes-VIjpg

Årets tredje bästa spel är spelseriens sjätte del. Vi snackar här om Might and Magic – Heroes 6! Lite som förra årets vinnare The Settlers 7 har det här spelet haft sina turer upp och ner i en bergochdalbana. De tre första spelen var helt fantastiska och jag fångades in och kunde sitta 16 timmar per dag i flera dagar i sträck och spela.

Därefter kom del nummer 4 som egentligen inte var jättedåligt, men det var bara sämre än de tidigare spelen. Femman kändes bara ihopslängd och utskickad för att sälja på dess namn. Inte lika illa som Xcom och Syndicate är tänkt att säljas som, men ändock inget som jag personligen längtade till för att spela.

Mem så kom då vändningen i och med Might and Magic – Heroes 6. Kanske kan det ha varit namnändringen som gjorde det hela. Men helt plötsligt var jag 14 år igen och satt och sträckspelade ett av de mysigaste spelen man kan tänka sig. Det här var som ett snyggare Heroes of Might and Magic 2.

Många spel i dag görs ju enklare, om det är för att vi har blivit dummare med tiden eller om det är av en annan anledning låter jag dock vara osagt. Även i Heroes 6 är mycket enklare. Men tillskillnad från alla andra spel som fördummar spelaren så är det här bara av godo. Jag känner att, så här borde man ju ha gjort det redan i det första spelet.

Förr när man tog över gruvor och liknande ställen så var man tvungen att springa runt som en galning med flera olika hjältar för att skydda dessa. Nu räcker det att ha kontroll den borgen som de närliggande gruvorna tillhör. Det här draget kände jag innan jag spelat spelet kunde vara en fördumning som jag skulle rata. Men efter att ha spelat ett par timmar och vant mig så skulle jag aldrig kunna gå tillbaka till det gamla systemet.

Jag säger bara, det här skulle lätt kunna vara årets bästa spel! Om det inte hade varit för att det kom två spel till som var helt sjukt grymt bra… Jag blir svettig när jag tänker på spelåret 2011. Så många bra spel som jag älskar som jag var tvungen att lägga utanför listan. Spel som jag tjatat om både på bloggen och på twitter. Känns lite orättvist mot dem, men men, det är ju ett i-landsproblem som är att föredra om man jämför mot speltorkan 2010.

  Kategorier: Årets spel, PC

  Kommentarer

4 kommentarer to “Årets spel–Plats nr 3”

 1. Holmberg den 21 december 2011 09:52

  Här är ett spel jag är riktigt sugen på. Får se om det händer något på steamrean med priset annars får det bli ett köp på webhallen sen där det kostar runt 200kr.

  Har iofs inte spelat något Heroes-spel sen 3an men minns ju den tiden med glädje och andra spel i genren har det ju blivit en del även senaste åren. Kings bounty osv…

 2. Aftonstjaerna den 21 december 2011 20:08

  Aah, kings bounty var ju en höjdare oxå! Hoppas för din skull att det är med på steamrean här nu snart 😉

 3. Ina den 22 december 2011 14:45

  Jag är ju ett ganska udda HoMM-fan som ÄLSKAR både trean OCH fyran 😀 Femman har jag knappt petat på och sexan har jag inte rört alls. Det börjar bli dags att ta tag i det här på allvar nu 😛

  Jag har inte läst nåt alls om sexan egentligen, och det du nämner här om förändringarna är helt nytt för mig. Mycket intressant! 😀

  Bra text, och kul med ett spel man inte lär se på så många andra ställen. Så ska det se ut!

 4. Aftonstjaerna den 22 december 2011 16:41

  Tackar! Jo det blir väl nästan så automatiskt då jag brukar hålla mig ifrån Halo 7, CoD 9 och GoW 5 😉 Inte för att de spelen inte är ok, eller kanske tom bra ibland, men för att blockbusters oftast, enligt mig, aldrig är fantastiska, förutom några undantag, som tex Blizzards spel 😉