Årets Speluniversum

swtor_1920

Det finns ett gäng spelvärldar att välja på i år. Men när jag tänker på att dagens tema är årets spelvärld eller speluniversum så känner jag spontant att universum smäller betydligt högre än en värld. Och vilket av årets spel har det häftigaste och mest spännande universum man kan någonsin uppleva i en kulturell skildring om inte Star Wars – The Old Republic?

Min vinnare är alltså ett spel som ännu inte släppts, men som jag ändå har kunnat spela i typ 10 timmar. Att få möjlighet att åka runt till en massa kända platser från filmerna och vara med i storslagna slag är för mig något helt fantastiskt. Visst, jag gillar inte story speciellt mycket och då kan man ju undra hur jag kan tycka om det här spelet? Men faktum är att det går ganska bra att bara klicka sig förbi allt tjaffs och bara kunna insupa atmosfären som byggs upp av alla vackra miljöer, och inte att förglömma, den underbara spelmusiken som ger mig rysningar när den går i gång.

Som en mycket god tvåa hamnar The Book of Unwritten Tales på som med sin underbara atmosfär får mig att bara vilja spela det om och om igen. Synd att man inte har all tid i världen bara. Men då det inte lär åldras så mycket kommer jag lätt att kunna gå tillbaka till Wilbur och gänget om sisådär 10 år och uppleva samma härliga upplevelse som jag i dag gör med Day of the Tentacle.

  Kategorier: Årets spel, PC

  Kommentarer

2 kommentarer to “Årets Speluniversum”

  1. Holmberg den 12 december 2011 12:52

    Får se om det blir något Old Republic för mig men jag kan tänka mig att känslan att få ränna runt i Star Wars universat smäller högt. Book of unwritten tales har jag slagit till på men det får bli spelat först efter nyår… nu är det skyrim och Dark souls som gäller ett tag hehe.

  2. Aftonstjaerna den 12 december 2011 14:36

    Gött! Ser fram mot fler åsikter om det lilla underbara pek-och-klicka-spelet 😉