Läckström

Kommentarer 23

 1. Familjenspel

  Alltid lika roligt att ha dig med! Du vidgar mina vyer en aning! Troligtvis kommer jag aldrig testa Unwritten Tales men ändå ;)

  • Aftonstjaerna

   Säg aldrig aldrig! Det kräver ju inte någon direkt monsterdator och är jag inte helt fel ute och cyklar ska det finnas till Mac oxå? Fast inte helt säker ;)

 2. Ina

  Terraria är min överraskning! :D Kom verkligen från ingenstans och har gett mig över 100 timmar åsm co-op-kärlek :)
  och idag kommer ÅSMPATCH dessutom! :D

  TBoUT måste jag se till att spela. Det och massa annat :P

  Dead Space funkar säkert finfint som FPS. Det är ju ett kasst skräckspel och alltså bara ett okej TPS ;)

  Tycker fortfarande att din inställning är trist ;) Spelserierna förstörs inte, de testar bara en annan väg ;D De gamla spelen finns ju kvar som ett bevis på att det funkade då, och det finns inget som säger att spelserierna inte kan få fler chanser i andra genrer senare. Pratas ju lite om att nån vill göra ett nytt Syndicate i samma stil som det gamla osv.
  Så ryck upp dig nu herr negativ, TRO PÅ FRAMTIDEN! ;D *host*

  • Aftonstjaerna

   hehe, ja jag vet inte jag :P

   Command and conquer har redan vart och nosat på det men misslyckas, varför kan inte andra lära av deras misstag? Alla spel behöver ju inte gå åt FPS iaf, det är väl mest det jag ogillar. Den genren är redan överbefolkad, tjae, negativ, ja kanske börjar jag bli en sur gammal gubbe ;)

 3. Gwellmyn

  Unwritten Tales har jag helt glömt bort. Ska jag absolut kika in närmare, får se om jag hinner spela det under julen. "Att-spela-högen" börjar bli ganska välfylld just nu.

  Sedan håller jag med dig att det är lite tråkigt att så många spelserier omvandlas till FPS. Ina har visserligen en poäng i att det är bra att de ändå försöker utveckla serierna, men ärligt talat så svämmas vi över av halv-usla FPS redan.

  Varför inte göra ett X-Com peka-klicka-spel istället :D

  • Aftonstjaerna

   Unwritten Tales måste ju vara det ultimata julspelet! Myspys som när man var 12 igen och satt ledig hela julen, absolut, sådana känslor framkallar detta underbara lilla spel ;)

 4. Fredrik

  Jag måste helt klart plocka upp Unwritten Tales. Frågan är bara om det fungerar väl på min bärbara sär-dator med märkligast grafikkort i universum. Värt ett försök, antar jag. :-)

  • Aftonstjaerna

   Helt klart värt det! Jag spelade det på ett gammalt Radeon X1800 och där rullade det väl, CPUn var en core2duo 3.0ghz, men kändes som om man kunde gå betydligt lägre än det ;)

 5. Mattias

  Åh, hade inte hört talas om The Book of Unwritten Tales tidigare och måste ha missat din recension helt. Läser ändå Eurogamer hyfsat regelbundet. Spelet såg übermysigt ut…

 6. David Grundström

  Jag har sådan otroligt dålig koll på peka-klicka spel, har nog med ålder min att göra. Kommer ihåg att storasyster visade mig något som hette Titanic och var skrivet av författaren bakom Liftarens Guide till Galaxen. Sedan har jag spelat remaken på Monkey Island 1 och 2 vilket jag tyckte var helt okej. Kanske borde ta och prova på mig något "riktigt"!

  • Aftonstjaerna

   Titanic, hmm… känner jag inte alls igen, kanske värt att kika på när Mr Adams ligger bakom manuset!

   Men ska du bara spela ett peka-och-klicka-äventyr det här årtiondet, så är det helt klart TBoUT du ska spela! Ja, möjligen Day of the Tentacle genom Scumm-emulatorn då oxå ;)

   • Sebastian

    Åh, Starship Titanic! Jag vet inte om jag någonsin spelade det, men jag minns att jag tänkte ungefär "Douglas Adams + SPEL!!!".

 7. ohcean

  Alltså, jag blir bara mer och mer sugen på Terraria. Varför köpte jag det inte redan när Ina rekommenderade det eller när det var Steam-rea på den titeln. *skäms*
  Ditt första val är dock ett spel som jag inte ens sneglat åt innan. Vi får väl se om jag gör det nu. :P

  • Aftonstjaerna

   Det tycker jag absolut du ska göra! Sedan vet jag ju inte hur många reor terraria har varit med i än, känns som oräkneliga, så det lär garanterat finnas på julrean!

 8. Sebastian

  Både ToUT och Terraria är spel som jag haft ögonen på ett tag, men som nog ska införskaffas efter att jag spelat igenom min nuvarande spelhög. Och möjligen även efter att jag spelat igenom BF3 och Skyrim. Och … ja, någon gång ska jag plocka upp dem. :P

  • Aftonstjaerna

   Ja, det är ju det här med att ha för mycket att spela… hmmm, usch, får panik att tänka på det, så jag låter bli ;)

 9. Jonas Andreasson

  Skönt att se lite spel man inte lagt märke till nästan alls, du lyckas alltid få mig intresserad av massa spel jag inte ens skulle titta på i vanliga fall. Riktigt bra och rolig läsning!

  • Aftonstjaerna

   Tackar! Det är ju det som är så roligt med de här GOTY-inläggen, man får upp ögonen för spel som man inte tidigare sett, det är perfekt inför Steamrean till jul ;)

 10. Holmberg

  Det där spelet med den för långa titlen om oskrivna sagor verkar faktiskt riktigt intressant.. blev sugen efter att ha läst din och svd-Toves recensioner. Verkar vara värt att plocka upp om man bara hittar någonstans där det säljs. Du kanske vet var man kan köpa det?

  Terraria ja… Jag blev lockad av Inas prat om det men jag vet.. jag kanske gör något fel men jag hajar inte riktigt grejen. Jag gillar ju Minecraft så lite mer speligt spel kändes ju lovande men jag tycker inte alls det ger samma tillfredställelse att titta på sin platta borg som det gör att stå på toppen av sitt torn och titta ut över landskapet i Minecraft. Sen har jag antagligen spelat för lite för att komma in ordentligt i själva spelsystemet.

  Ang spelserierna så är jag med besviken att dom faller i FPS-träsket men å andra sidan hade jag nog redan räknat dom som begravda. Jag trodde inte det skulle komma några mer Syndicate eller X-com spel ändå. Men det som jag gillade i de gamla spelen finns ju i spel som utvecklas av andra i andra namn så själva spelandet kan man ju komma åt ändå.

  • Aftonstjaerna

   Du kan köpa det här för 173:-, lätt värt det https://store6.esellerate.net/store/checkout/Cust

   Ja det är ju inte samma spel Terraria och Minecraft, jag gillar båda på olika sätt. Fast det är ju givetvis väldigt lätt att jämföra dem. Men jag kan nog hålla med dig, Terraria behövde nog en liten längre inkörsport innan det satt perfekt!

Lämna en kommentar

%d bloggare gillar detta: