Konsolspel på PC = Katastrof!

project_dust3_ts

Det har kommit till min vetskap att spelet From Dust har en inbyggd låsning vid 30 fps även på PC. Inte nog med det, den har även inga som helst möjligheter att ställa om grafiken, såsom antialiasing. Sedan skall styrningen av spelet av en mängd forumposter att döma vara extremt dålig för att vara med mus. Jag har inte testat själv, men det får mig inte att bli lockad av det i vilket fall som helst.

Och vilket företag är det som återigen ger oss PC-användare vad vi förtjänar? Jo, Ubisoft förståss. Och självklart har dom klämt in sitt härliga online-drm i spelet, trots att de innan sade att det inte skulle återfinnas i From Dust. Jag var inne på det här för någon vecka sedan, om vilka det är som får känna på deras DRM. Inte är det de som olagligt tankar hem spelet, utan vi som ser till att spelutvecklarna får fortsatta möjligheter att göra det som de mest av allt älskar, utveckla nya spel.

Nu tänker jag inte gräva djupare in i DRM-djungeln ännu en gång, utan tänkte kasta lite skit på den urusla portningen. Vi har alltså att göra med ett konsolspel som är portat till PC. Det kan ju som bekant bli lite si och så med det. Ibland blir det helt ok, men oftast blir det ganska dåligt. Men det brukar nog sälla vara så katastrofalt dåligt som From Dust är. Vi snackar alltså om ett spel som inte tar vara på någon fördel överhuvudtaget en PC har gentemot en konsol. Eller jo, en fördel tar den nytta av, nämligen möjligheten att trycka in ett förbannat irriterande DRM-skydd!

Personligen tycker jag att spel som detta gott kunde vara konsolexklusivt. För vad är meningen från Ubisofts sida med ett släpp av ett sådant här spel? Visst, portningen kostade väl knappt något och ett gäng spel säljs det säkert till de som inte kollat upp fakta först. Men den otroligt dåliga ryktet som adderas på Ubisofts redan ganska tunga rykte gör inget gott alls för dem.

Nä, jag är besviken! Känner mig blåst på ett spel som jag sett fram emot. Ett spel som kunde ta över efter Popolous. Ett spel som inte är stöpt i något mall som alla andra spel är. Nä, Ubisoft, skärpning!

  Kategorier: Åsikt

  Kommentarer

5 kommentarer to “Konsolspel på PC = Katastrof!”

 1. SpeLinnea den 22 augusti 2011 00:24

  Vad synd! Vet en vän som planerade köp på PC också, men i slutändan köpte konsolversionen istälet. Tur var väl det…

 2. Aftonstjaerna den 22 augusti 2011 13:10

  Japp det verkar inte bättre tyvärr. Känns som att det är som gjort för PC med Populous och Black & White i bakhuvudet, så det är riktigt synd. Men tur är väl att det finns många andra spel att se fram emot istället 😉

 3. Holmberg den 23 augusti 2011 22:31

  Jag hade inte så mycket förhoppningar på From Dust och jag har i huvudsak hört ljumma reaktioner på det så mig gör det inte så mycket…

  Men visst är det irriterande att Ubisoft återigen visar att man inte gillar sina kunder.

  http://www.rockpapershotgun.com/images/11/aug/gas

 4. Holmberg den 23 augusti 2011 22:37

  Läste dock precis att Online actiovation- DRMet på From Dust kommer patchas bort snart…

  Too little, too late… säger jag.

 5. Internetblogg den 24 augusti 2011 14:58

  Det är ju inte bara From Dust som har haft de här problemen, men det är ju mer eller midnre självklart. Lika irriterande är det i alla fall varenda gång som det inträffar.