Melodifestivalen har börjat

Melodifestivalen har nu haft två deltävlingar och jag har inte skrivit något alls om det. Så nu tänkte jag ta tillfället i akt att skriva av mig lite om de bidrag som hittills har varit. Varje artist är värd iaf en liten kommentar så jag listar här upp de som varit och min personliga kommentar.

Dilba inledde hela Melodifestivalen  med en låt som inte satte något spår överhuvudtaget. Jag kommer inte överhuvudtaget ihåg något av den. Däremot kommer jag ihåg den vita sparkdräkten som hon hade på sig, ingen vacker syn.

Swingfly kom från ingenstans och överraskade mig totalt. Min absoluta favorit än så länge i startfältet. Behöver inte säga så mycket mer, allt var bara rätt.

Jenny Silver sjöng en okey låt men absolut inget mer, bort bort…

Jonas Matsson kommer jag inte ens ihåg. Var det den söte pojken som försökte sjunga eller var det Karlsson på taket?

Le Kid sjöng Toves singel från i somras vilket givetvis inte gick hem.

Rasmus Viberg var kanske den som var Karlsson på taket, spelar egentligen ingen roll. Det gick snabbare att glömma än låten var lång.

Pernilla Andersson sjöng mycket vackert en trevlig låt, men den tog sig aldrig riktigt.

Danny Saucedo sjöng världens tråkigaste och mest upprepande låt. Hela numret var överarrangerat och totalt ointressant. Gör om, gör rätt.

Brolle som tidigare var känd som Brolle Jr har en bra röst men slösade bort den på en totalt ointressant låt. Gick vidare bara på grund av gamla meriter.

Loreen gick runt på scenen som om hon vore Quasimodos lärjunge men låten tyckte jag om och när man slapp se på eländet så tyckte jag faktiskt om den.

Babsan är som sagt Babsan och jag förstår inte riktigt varför han/hon gör detta. Ingenstans kan han/hon tro på allvar att han/hon kommer att vinna.

Elisabeth Andreassen tror för en kort stund att hon är en 16 åring som sjunger världens vackraste ballad som vore tagen ur en film med Leornado DiCaprio. När man vaknar upp så ser man dock att det är en gammal tant som rösten inte håller för som försöker så gott hon kan. Bättre att somna om igen.

Sanna Nielsen står i en bur och snurrar som om hon vore en fyraåring som tycker det är roligt att snurra. Det hon har på sig ser ut som en tvångströja med lite glitter på. Det kanske kunde varit gulligt på fyraåringen i karusellen. Men framför oss står en vuxen kvinna på 26 år och sjunger en bedrövligt dålig låt. Sanslöst att den kom etta i den här deltävlingen.

The Moniker är min gamla Idolfavorit Daniel. Här i en mycket glad låt som jag fortfarande går och nynnar på. Inte bäst på den här deltävlingen men borde helt klart kommit före både Sanna och Brolle.

Anniela var en ny bekantskap för mig. Hon sjöng bra, såg bra ut men hade en grön livväst på sig som förstörde allt. Hade hon lämnat den hemma i livbåten hade hon kunnat klara sig till andra chansen.

Christian Walz sjöng den här deltävlingens bästa låt. Av någon konstig anledning åkte han ut direkt. Men med de övriga rösterna den här dagen så är man inte förvånad. Och helt plötsligt går det upp för en varför folk röstar som de gör, oavsett om det har med musik eller politik att göra. De är lurade, de vet inte bättre. Walz var helt suverän denna dagen.

Så, det var en liten snabbgenomgång på de två första deltävlingarna. Ska senare i veckan köra en liten inför tips på hur det kommer att låta på lördag.

  Kategorier: Schlager

  Kommentarer

11 kommentarer to “Melodifestivalen har börjat”

 1. Ylva den 15 februari 2011 09:36

  Om man gillar disco-låtar så var Dannys låt den absolut läckraste och bästa. Dessutom har han en grymt härlig sångröst. Walz kanske hade en rätt bra låt, men han misslyckades ju totalt med sången och såg livrädd ut hela tiden. Ingen karisma. Resten av låtarna var totalt meningslösa. Brolles låt var en av de tråkigaste.

 2. Roberth den 15 februari 2011 10:13

  Ja Danny är väldigt professionell och det var självklart att han skulle gå vidare, men det är samtidigt det som för mig kändes lite tråkigt och sterilt 😉

 3. Ylva Rhen den 15 februari 2011 14:04

  OMG! Danny känns då aldrig tråkig och steril för mej iaf! Precis tvärtom, jag tkr han är häftig till tusen!! o sen den sexiga rösten ska vi inte snacka om! Brolle däremot är svintråkig, han skulle bara försvinna i mängden. Aldrig att vi ska skicka den wannabe-Elvisen, haha. Som sagt resten hittills är helt meningslöst och skittråkigt.

 4. Frida den 17 februari 2011 09:00

  Här sitter jag och läser i godan ro och sätter nästan mitt morgon-the i halsen när jag kommer till din sista recension. Jag väljer att citera: ”De är lurade, de vet inte bättre. Walz var helt suverän denna dagen.” slutcitat. VAD är det här? jag skämms Roberth! det du skriver gör mig helt förtvivlad och jag börjar nästan förlora hoppet för mänskligheten…

 5. Roberth den 18 februari 2011 20:05

  Vad menar du Frida? Kom nu inte och säg att du också är lurad?! I så fall sätter jag kaffet jag inte dricker i halsen!

 6. Frida den 20 februari 2011 20:59

  (CENSUR)!! får man skriva så? och dessutom publicera texten på internet. jag börjar allvarligt fundera på det där med c-uppsatsskrivande.. jag skämms! 😉

 7. Roberth den 20 februari 2011 21:05

  Svar nej 😛

  Och under C-uppsatsskrivandet slipper du Walz då mitt val givetvis är den nyinköpta boxen med nationalsånger i en uppsjö av remixer och alternativa utgivningar 😉

 8. Lisa den 26 februari 2011 20:39

  :O Host, host. Skämms!? Skäms stavas det väl ändå? Roberth, är du säker på att du vill skriva C-uppsats med denna dam?

 9. Roberth den 26 februari 2011 23:13

  haha! touche! 😉

 10. Lisa den 26 februari 2011 23:30

  Får jag även påpeka att när en ny mening startar bör det vara stor bokstav i början, för att få meningen att se ordentligt korrekt ut.

 11. Lisa den 26 februari 2011 23:32

  Dessutom fick jag höra av min lärare i svenska (då jag gick på högstadiet så klart) att man inte ska använda mer än ett utropstecken i följd.