Släng dig i väggen Kinect!

Var bara tvungen att visa den här “artikeln” från tidningen Joystick nummer 5 från 1984. Ett sätt att spela datorspel utan joystick! Även om jag alltid har varit lite av en Amigafanboy så måste jag ge lite cred till Atari för att de lyckades komma över den här teknologin 26 år före Microsoft!

image

Jag har lagt in ett par härligt gamla datortidningar på min iPad som jag tänkte plöja igenom vid tillfällen där jag inte har något bättre för mig. Så det kan hända att jag klipper in någon mer gammal godbit som jag hittar.

  Kategorier: Tidningar

  Kommentarer

8 kommentarer to “Släng dig i väggen Kinect!”

 1. Holmberg den 10 februari 2011 13:04

  Atari FTW 🙂

 2. SpeLinnea den 10 februari 2011 14:25

  Underbart! Ser mycker hightech ut. Jag har testat ett liknande "spel", men där man skulle flytta en boll med hjälp av tankens kraft. Eller rättare sagt, genom att tänka så lite som möjligt. Också med ett pannband, elektrodgrejs antar jag att det hade med att göra. På Tom Tits experimenthus i Södertälje.

 3. Aftonstjaerna den 10 februari 2011 16:32

  aha, coolt! Det vore något att testa, synd att man liksom aldrig har vägarna förbi Södertälje bara 😉

 4. Oskar Källner den 10 februari 2011 22:39

  Verkligen en helt underbar bild! 🙂

  Skulle vara intressant att se någon gammal dokumentär från den tiden och se hur bra det egentligen fungerade.

 5. Aftonstjaerna den 10 februari 2011 23:09

  Ja jag älskar ju att se på gamla tv-inslag på ny teknik från 80-talet. Så underbart härligt och nostalgisk man blir. Hela kroppen blir ju alldeles varm av kärlek 😉

 6. Oskar Källner den 12 februari 2011 11:22

  Jag förstår vad du menar. 🙂 Även jag får samma reaktion när jag ser gamla C64 joysticks eller en gammal megadrive.

  Men angående pannbandet ovan. Jag skulle verkligen vilja veta med vilken precision man kunde kontrollera spelet. Hur mycket träning krävde det? Hur bra kunde man bli?

  Får väl gräva lite på nätet och se om man hittar något.

 7. Sivert Karp den 12 februari 2011 16:12

  Undrar just om det här är teknologi av samma grova kaliber som Nintendos ökända Power Glove? 🙂

 8. Aftonstjaerna den 15 februari 2011 15:14

  Ja man skulle ju verkligen vilja se en video med den här tekniken i rörelse 😉