Spellusten är borta

Jag har faktiskt tappat spellusten. Den är helt och hållet som bortblåst. Jag kom på mig själv i går när jag satt och tänkte spela något av alla spel som jag har i min lista på Steam. Jag gick in i ett och spelade i någon minut, sedan ut igen och in i ett annat spel. Och så höll jag på till jag kom på att det här verkligen var ett stort slöseri med tid. Tid som jag har väldigt ont av nu för tiden efter att min dotter kom till världen.

45658_orig

Jag twittrade lite i går natt med Jonas aka pskjonte på twitter om det här och vi kom fram till att vi skulle strukturera upp vårat spelliv för att finna meningen med det igen. Vad det innebär personligen är att jag skall spela ett spel i taget. För tillfället Singularity. Jag skall enbart spela spel som jag tycker är roliga, inte bara spela för spelandets skull. Det enda jag får göra vid sidan av att spela ett spel är att utforska lite gamla retrospel samt moddar och remakes till spel. Detta anser jag är okey eftersom det inte upptar samma tid och att det garanterat är roligt. Jag spelar inte några retrospel som jag tycker är tråkiga om man säger så. Så nu tar vi nya tag och försöker igen och så skall vi nog se att min spellust kommer åter igen.

  Kategorier: Åsikt

  Kommentarer

12 kommentarer to “Spellusten är borta”

 1. Spel-Malmer den 16 januari 2011 16:54

  Jag spelar alltid med sådan struktur. Ett spel åt gången. Blir färre halvklarade spel på det viset också. Och man köper inte massa grejer i onödan vid release för dyra pengar, utan när man har tid att spela dem.

 2. Aftonstjaerna den 16 januari 2011 19:23

  Jo det är ju bra för ekonomin också och det är man ju tacksam för 😉

 3. Marilee den 8 januari 2014 21:05

  AFAIC tha’ts the best answer so far!

 4. Holmberg den 16 januari 2011 18:26

  Jag var med tvungen att göra en liknande strukturering för en tid sedan. Fast jag valde att stryka på Mods osv till stor del.. kanske om man får några lovande tips men jag sitter inte och letar och testar själv längre… det tog för mycket tid.

  Sen är det ju det här med att spela lite på det spelet sen på det spelet osv..

  Jag och några kollegor bestämde oss för att vi var tvungna att klara ett spel för att få köpa ett nytt så numera så engagerar jag mig lite mer fokuserat i spelen även om jag inte är benhård på 1 i taget.. jag har tex ett som rullar i laptopet, ett i speldatorn, ett i xboxen osv…

  Men hursomhelst så har lite extra struktur faktiskt gjort det roligare att spela.

  Och spel man inte tycker är kul ska man skita i. Själv lämnade jag tillbaka Dead Rising efter 5 timmar spelat trots att jag gärna ville gilla det.

  Lycka till med strukturen iaf och hoppas det hittar spellusten igen. Eller ja.. det är klart du gör men hoppas det är snart 🙂

 5. Aftonstjaerna den 16 januari 2011 19:25

  Tack! Jo jag hoppas att den snart är tillbaka om jag strukturerar upp det så här. Moddarna kan jag dock inte släppa, de är för stor del av mitt spelande för att bara släppa, det vore som att släppa en hel spelmaskin 😛 Typ Xboxflickan utan någon xbox 😉

 6. Gwellmyn den 16 januari 2011 18:32

  Känner igen det så väl. Allting går visserligen i cykler. Men det var också en anledning till att jag utmanade Hiro på GamingGrannar till en envig. Vet att jag då faktiskt ser till att klara spelen.

 7. Aftonstjaerna den 16 januari 2011 19:26

  Jo tidigare har jag också varit bättre på att hantera det, men det kanske är åldern som tar ut sin rätt nu 😛

 8. Familjenspel den 17 januari 2011 09:53

  Hur gör man med spel som man nu spelar men som faktiskt känns rätt trista i längden? Fortsätta för att få klart ändå? Drar ju ner lusten rätt mkt kan jag säga 🙂

 9. NuYu den 17 januari 2011 14:13

  Jag spelar bara när jag vill spela, känner jag inte för det kan jag lika gärna sitta på sängen och stirra rakt ut.

  Jag försöker också att spela klart alla spel innan jag börjar på nya, men det går inte alltid, dessutom, eftersom jag spelar så mycket retro och det inte alltid är enkelt att få tag på, kunde jag förut inte hålla mig borta från att köpa enorma mängder spel, vilket är bra nu eftersom jag har ett stort utbud att välja på efter humör. Saknar jag ett spel jag egentligen vill spela försvinner lusten för andra titlar. Så någon ordentlig struktur finns inte här, och jag vill inte ha det heller, blir det alltför statiskt försvinner hela anledningen till att jag ska hålla på med det.

 10. niklas (megastorm) den 20 januari 2011 01:29

  Spellusten kommer nog tillbaka – det är ju bara det att man inte riktigt kan tvinga den till någonting.. precis som lust i övrigt..

 11. Jonas Andreasson den 23 januari 2011 06:42

  Jag körde igenom Mass Effect 2 nyligen och landade på 40 timmar. Nu känner jag mig ganska utpumpad och ska ta mig en liten paus från spelandet, ett par dagar minst 🙂 Men trots det sitter jag och velar över vilket spel jag ska spela härnäst. Jag får ta det som suget är störst efter helt enkelt! Hoppas du hittar din spellust igen, den brukar komma tillbaka om man håller sig borta från det. Det är väl som med allt, för mycket av det goda är aldrig bra!

 12. Krilledood den 6 februari 2011 19:34

  Jag håller helt och hållet med Jonas och tror att bästa sättet att åter finna spelllusten är om man hålller sig borta från spelandet tills man blir sugen igen. Sådana här perioder råkar alla ut för och den lösningen har varit bäst för mig.

  Att tvinga sig till att spela bara för spelandets skull tror jag aldrig blir bra, det tror jag bara får än att tröttna ännu mer i längden, hur strukturerat det än må vara…