Det blir en lång vinter

Jag försöker titta lite framåt och se när mitt nästa spelköp kommer att infinna sig. Jag tittar igenom januari som enbart innehåller Dead Space 2 som ok titel, men det är inget spel jag köper dag 1, utan det får bli ett reaspel till sommarn istället. Om vi kikar in i februari så har vi Fable 3 och Darkspore som jag är lite intresserad av. Jag vet att Fable 3 inte har fått de bästa recensionerna men likheten som Peter Molynuex har med Kevin Costner är att båda två alltid får usla recensioner men jag älskar det mest de båda gör. Så det kan eventuellt bli ett köp här. Darkspore är jag egentligen mest sugen på eftersom mitt habegär efter Diablo 3 är sjukt stort.

Crysis_2

Men även om det inte blir något köp i februari så smäller det dock till i mars där Crysis 2 och Dragon Age 2 släpps. Det ryktas även att Deus Ex skall kunna släppas här och då känns det som att vi har 2011 års första spelköp. Dungeons ska även släppas den här månaden så det kan bli så mycket som 4 spelköp under mars. Det jag är mest osäker på är Dragon Age 2 vilket jag måste få se fler recensioner av. Jag gillade inte Dragon Age 1 speciellt mycket och går det mer åt Mass Effecthållet som jag heller inte är något stort fan av så känns det kanske sådär. Men jag gillar ändå att spela spel som folk tycker om så att jag kan argumentera med trovärdighet om varför jag inte gillar det. Ja vi får se hur det bli med den saken, i vilket fall som helst så har jag en lång vinter att spela ikapp mina spel som ligger i min skämshög, och den listan är väldigt lång.

  Kategorier: PC

  Kommentarer

17 kommentarer to “Det blir en lång vinter”

 1. Ercarret den 8 januari 2011 16:15

  Vad är Dungeons för spel? Enda spelet som jag inte kände igen, vilket stör nörden i mig.

  Jag är känner lite som du känner inför Dragon Age 2, inför Crysis 2. Jag lyckades tarva mig igenom Warhead på sämsta grafikinställningen , och jag blev inte särskilt imponerad. Det kändes lite som en dussinshooter. Eller det är kanske lite väl hårt – det var solitt gjort, utan tvekan – men jag blåstes ändå inte av stolen av något fantastiskt gameplay. Det var öppnare än en del andra spel, visst, men inte så revolutionerande mycket som det lät i det saftigaste berömmet. För del två så vet jag inte om en stadsmiljö kommer att öppna upp det särskilt mycket mer, även om jag är intresserad av "höjdaspekten" som Crytek verkar tala om denna gång.

  Sedan ska det bli intressant att se vilken story spelet har. Jag följde manusförfattarens pikar mot olika spel/utvecklare under sommaren, för Nukem, och han har verkligen satt sig själv och Crytek i en position där de verkligen måste leverera storymässigt för att inte framstå som fån. Det bästa vore ju om de verkligen levererade, men om de inte gör det så ska jag stå längst fram och peka och skratta.

 2. Aftonstjaerna den 8 januari 2011 21:11

  hehe, det förstår jag 😉 Jag som har tjatat om Dungeons i några inlägg och tweets under hösten tycker jag!

  Här skrev jag lite om det iaf
  http://www.aftonstjaerna.se/dungeon-keeper-3/

  Ja Crytek har allt en del att bevisa. Men blir det bara lika bra som Crysis 1 är jag nöjd för jag gillade verkligen gameplayet och grafiken. Storyn bryr jag mig som tidigare sagt, inte speciellt mycket om 😉 Men man är ju lite tveksam med stora öppna spel i städer. Är liksom lite trött på det, men man hoppas 😉

 3. Anders den 9 januari 2011 02:08

  Jag är också lite smått tveksam till Dragon Age II, men BioWare har inte gjort mig besviken på flera år. Vore väldigt trist om de började nu.

  Dungeons ser faktiskt riktigt intressant ut. Bör man bekanta sig med de tidigare titlarna i serien? Har inte spelat Dungeons Keeper tidigare.

 4. Aftonstjaerna den 9 januari 2011 09:25

  Dungeon Keeper håller än idag tycker jag. Grafiskt sett så är tvåan helt klart bättre, men gameplaymässigt är ettan svårslaget. Eftersom det inte är direkta föregångare i den meningen så "behövs" det nog inte, men båda är lätt på min topp 10-lista över bästa spelen någonsin och bör spelas i vilket fall som helst 😉

 5. Holmberg den 9 januari 2011 23:54

  Fable 3 är jag faktiskt inte det minsta sugen på…. men så gillar jag ju inte Kevin Costners verk heller så det kanske finns ett samband 🙂

  Crysis 2 lär få vänta till reapriser och jag tror faktiskt Dragon Age 2 får vänta i kö bakom Dead Space 2 och Deus Ex med.

  Meeeen… Både Gamersgate och Steam listar Dungeons för release 10e Februari så du kanske får röra runt i inköpslistan 🙂

 6. Aftonstjaerna den 11 januari 2011 13:10

  Oj, i februari redan!? Det hade jag missat totalt! Det är ju snart!!! Mindre än 1 månad!!! Ojojoj 😉

 7. NuYu den 10 januari 2011 02:23

  Crysis hade väl egentligen bara en intressant stund, på skeppet. Resten var ganska ointressant men stabilt underhållande.

  Dragon Age II ser på förhand inte speciellt bra ut tycker jag, för min del blir det inget köp om det inte visar sig vara en höjdare, och då plockar jag upp det ur reabackarna.

  Troligtvis blir Dead Space 2 årets första spelköp, men det är brorsan som köper det. Mitt blir Bit.Trip Flux förhoppningsvis. Det är ungefär så mycket (80 kronor) jag har råd med tills… sommaren.

 8. NuYu den 10 januari 2011 02:29

  Förresten verkar inte din RSS-feed funka, den hämtar åtminstone inga nya inlägg åt mig.

 9. Aftonstjaerna den 11 januari 2011 13:12

  Helt plötsligt ser det ut som att Dungeons blir mitt första inköp i år om inget annat händer. Jag tyckte dock att Crysis var riktigt roligt från start till mål, kanske lite mindre kul med aliens och sånt men ändå en bra upplevelse 😉

  RSS:en fungerar för mig iaf, knepigt?

 10. NuYu den 11 januari 2011 22:12

  Till och med Internet Explorer säger att det är något fel.

  Vänta nu, den kan jag ju inte lyssna på.

  Har du en annan än http://www.aftonstjaerna.se/feed/? Av någon anledning funkar det inte. Ingen annan som har samma problem?

 11. Aftonstjaerna den 11 januari 2011 23:49

  Nä det var den jag testade att lägga till själv och det funkade utmärkt i google reader, mycket knepigt. Jag använder firefox men det ska ju inte spela någon roll eller?

 12. NuYu den 12 januari 2011 02:24

  Väldigt skumt. Jag använder mig av Windows Live Mails funktion men också i mitt bokmärkesflöde i Firefox hämtar den inga nya inlägg. Det har alltid funkat förut så jag vet inte vad som hänt nu. Ska kolla in Google reader.

 13. Holmberg den 12 januari 2011 09:54

  Tänkte bara flika in att RSS-flödet funkar till min reader i mobilen iaf.

 14. pixelviking den 10 januari 2011 20:41

  Om nu Diablo3 verkligen släpps under 2011 så kommer det lätt bli den hetaste titeln i år. Men Blizzard är ju inte direkt kända för att släppa saker i tid. 😉

 15. Ercarret den 10 januari 2011 21:26

  Jag skulle nästan bli förvånad om det släpptes i år, med tanke på allt som Blizzard släppte 2010. De är ju inte direkt kända för att trycka ut spel i snabb takt.

 16. Aftonstjaerna den 11 januari 2011 13:21

  Nä men man kan alltid hoppas! 😉

  Om man utgår från tiden det tog Blizzard att släppa Starcraft2 efter utannonseringen och när utannonseringen av Diablo 3 var så kommer det att släppas till sommaren, men som sagt, det är ju absolut inga garantier 😉

 17. NuYu den 12 januari 2011 12:41

  I Google Reader funkar det också utmärkt för mig nu. Frågan är varför Live Mail inte vill eller Firefoxs funktion inte heller. Nåväl.