Heroes of Might and Magic 2 HD?

Heroes of Might and Magic 2 ses av många tillsammans med mig som det absolut bästa spelet i serien. Jag har lagt ner hundratals timmar på det här spelet, oftast i hotseat med min kusin ute i våran sommarstuga. Därför ser jag det här som det perfekta sommarspelet. Men varför skriver jag då om det mitt i vintern kan man undra. Jo, för jag har nämligen hittat en ny motor som driver det gamla spelet så länge som man har originalfilerna kvar.

screens1hot

Meningen med det här givetvis att man lätt skall kunna spela sitt gamla spel i Windowsmiljö och slippa alla problem det kan innebära att driva spelet med DosBox. Spelet spelas alldeles utmärkt i ett fönster eller i full HD-upplösning. Grafiken är precis densamma som när det begav sig och det är något positivt eftersom det håller än i dag. Men eftersom det är en ny motor så innebär det kanske i framtiden att spelet kan komma utvecklas och få lite nya funktioner och uppdaterad grafik. Allt är möjligt och det är det som är så underbart med gamla spel som får kärlek av de spelare som fick kärlek av spelföretagen en gång i tiden. Ni tankar ner filerna som behövs här.

screenshot

Nu stannar det givetvis inte här. Motorn går att använda även under linux. Och det släpptes även på AppStore till iPad som jag tankade ner. Men jag kan inte hitta det där längre så jag gissar att det har dragits tillbaka eftersom det inkluderade originalfilerna som de antagligen inte hade rättighet till. Men såg någonstans att de diskuterades att det skulle släppas på Cydia och då kan Ni lägga till Era egna originalfiler till spelet och spela. För det fungerar verkligen perfekt till iPaden och är verkligen det perfekta iPadspelet. Jag ser framemot att till sommarn ligga i hammocken och spela det perfekta sommarspelet!

  Kategorier: PC, Retro

  Kommentarer

2 kommentarer to “Heroes of Might and Magic 2 HD?”

  1. Oskar Källner den 12 januari 2011 23:18

    Jättekul! Jag är också en gammal HOMM2 fan. Vet inte hur många timmar jag lagt ner på det. Alldeles för många. 😉

    Kul att du har så många tips på moddar till gamla sköna retor-lir. Jag uppskattar det verkligen.

  2. Aftonstjaerna den 13 januari 2011 01:06

    Kul att du gillar det 😉 Själv gillar jag det starkt också och söker ständigt efter nya motorer till gamla spel 😉