Läckström

Kommentarer 15

 1. Oskar Källner

  Jag spelade det första civilization helt sönder och samman. Vet inte hur många hundratals timmar jag spenderade i jakten på världsherravälde, och den där sista resan till Alpha Centauri.

  Spelade en hel del Colonization också, när det kom.

  Sedan har jag faktiskt inte rört civilizationspelen. Mina vänner sa alltid att de inte nådde upp till ettan, så varför förstöra minnet av det goda som var. Men nu blir jag faktiskt sugen på att ta upp och testa femman. Skönt att de inte har fördummat det. Just fördumning är ett stort problem idag. Många av de mest komplicerade spel jag spelat kom under tidigt 90-tal. Sedan dess har allt för mycket blivit allt för streamlineat.

  Så mer kärlek till PCn och mer kärlek till djup med spelmekaniskt djup! :-)

  • Aftonstjaerna

   Oj vilka taskiga vänner :P 2an är det absolut bästa i hela serien så där har du verkligen missat något! Men det är aldrig för sent att spela igenom gamla spel än i dag! Som tur är ;)

 2. Lunandrez

  Att vi hittade det här spelet så här högt hos Aftonstjaerna var ingen överraskning, känner på mig att det lär vara grymt högt hos flera andra också. Har själv aldrig fastnat för Civilization dock, men kan se varför folk tycker om det. :)

  • Aftonstjaerna

   Utan att ha läst någon annans blogg än så har jag en känsla att ingen kommer att ha Civilization 5 med på deras topplistor. Men jag hoppas att jag har fel ;)

   • Lunandrez

    Inbillade mig att det skulle vara med hos någon annan också, men jag hade visst fel. Kanske på plats ett då hos någon annan? ;)

  • Aftonstjaerna

   Och jag tycker nog faktiskt att femman är bättre än fyran nu när jag tänker på det. Tvåan håller jag fortfarande som bäst, men sen står det mellan trean och femman att knipa andra placeringen. Ettan lever på gamla meriter och är inte lika bra i dag som man minns det, därför hamnar den nog sist på min interna lista iaf ;)

 3. NuYu

  Förväntade mig faktiskt något helt annat. Spännande att se vad du väljer högst upp. Har ingen aning nu ju (Nu Yu, haha).

  Jag diggar verkligen din blogg. Du får mig att öppna upp ögonen för spelserier jag annars inte skulle ge någon tid, kanske kommer jag till och med införskaffa något av spelen du tipsat om. Kanske detta, rent utav.

  • Aftonstjaerna

   Tackar, dina ord värmer! ;)

   Jag tycker absolut du skall ta en närmare titt på Civilization 5 eller varför inte morgondagens vinnare? Ingen nyhet om man känner mig men jag är ganska säker på att ingen annan valt det ;)

 4. Karl

  Jag hade också förväntat mig något helt annat! Spännande att se vad du tycker. Jag skriver också om spel klicka här

  Ha det gott!

Lämna en kommentar

%d bloggare gillar detta: