Årets spel: 5:e plats

Då var det dags att räkna in de fem bästa spelen som släppts 2010. Som jag nämnt tidigare så är jag ganska besviken på utbudet som har varit. Jag vet inte om det är för att jag förväntade mig mer eller om jag bara är bitter. Men i vilket fall som helst så är det nu med glädje jag presenterar årets femte bästa spel!

ARETS20

Årets femte bästa spel är World of Warcraft – Cataclysm. Min motivering till detta är att Blizzard har skapat ett mästerverk utan dess like. Sedan sist jag skrev om Cataclysm har jag inte spelat speciellt mycket men jag har fastnat lite för ett minispel som jag kallar “aktionsshoppa”. Det innebär att man köper billigt på marknaden och sedan säljer dyrt. För Er som är lite insatta i hur mycket guld är värt kan jag berätta att på 3 dagar med ungefär 1 timmas speltid per dag lyckades jag kamma hem nästan 30000 guld enbart genom att köpa och sälja. Det är saker som det här som gör att spelet är för alla oavsett om man har tid att lägga ner 100 timmar i veckan eller som mig, max 5 timmar per vecka.

ss24

Att man kan spela spelet precis som man vill anser jag beror på det sättet Blizzard har för enklat systemet. För de allra största hardcorefansen så kanske det inte har blivit till det bättre. Men för oss som är normalspelare samt casualspelare så har World of Warcraft blivit ett spel att lägga sina pengar på. Jag pluggade igenom ett antal barnböcker till en skoluppgift jag hade nu i december. Detta var väldigt trevligt när jag kunde skaffa böckerna i ljudboksform för att sedan sitta och springa runt och leta efter mines. Det kanske inte är det absolut roligaste i vanliga fall, men med kombinerad läxa så var det ett sant nöje.

ss25

I Cataclysm har det tillkommit ett antal nya zoner att questa i. En av de här zonerna heter Vashj och är den zonen de här färgglada bilderna kommer i från. Första gången när jag dök under ytan utanför Stormwind och möttes av det vackraste korallrevet jag någonsin sett var jag förälskad. Jag fullkomligt älskar alla härliga färger som Blizzard har kladdat ut i den här zonen. Det är den absolut bästa zonen i hela spelet vågar jag nästan säga. Och för de som inte gillar vattenbanor kan jag lugna er med att säga att efter några quester så får du möjligheten att andas under vatten samt rida runt på en urgullig sjöhäst.

Sunken-City-of-Vashj'ir

Som avslutning på det här inlägget vill jag bara säga till de som sitter i valet och kvalet att testa den här expansionen att “gör’t!”. Du kommer inte att ångra dig för hela världen är så sjukt väldesignad nu. Och det är en fröjd att kunna flyga över alla gamla ställen som man har minnen från flera år tillbaka. Att äntligen kunna flyga upp på berget där Ironforge är inklämt i, flyga över det ståtliga Stormwind och se hur det ser ut uppifrån. Spelet går att få tag på för drygt 200 kronor och sedan lägger du på en månadskostnat på 100 kronor. Om du därefter spelar mer än 10 timmar så har du fått en väldig billig spelupplevelse. Jämför gärna med Blackops 5 timmar för 500 kronor eller liknande. Speltimmarna är billigare i World of Warcraft än i många andra spel. Sluta tveka, du vet att du vill!

Det här inlägget är en del av den gemensamma satsningen ”Årets spel enligt svenska spelbloggar”, där varje dag, fram till julafton, deltagande spelbloggar var för sig utser en vinnare i en förutbestämd kategori. Idag har följande bloggar utsett vinnaren i kategorin ’Årets spel. 5:e plats’: Aftonstjaerna, Ariez, BitGarden, Bloggonoid, EmmyZ, Familjenspel, Kraid, Lunandrez, Megastorm, n00b schoolbus, Onlajn, Pixelviking, Savepunkt, Spel på allvar, Spel-Malmer, Spelgubben, Spelografi, Spelvärldspareringar och Victoria Saade.

  Kategorier: Årets spel, Bloggserie, PC

  Kommentarer

5 kommentarer to “Årets spel: 5:e plats”

 1. Familjenspel den 20 december 2010 12:40

  Känns väll inte som en överraskning att det skulle vara med här 🙂 Kan inte säga att det är ett dåligt val iaf 😉

 2. Aftonstjaerna den 20 december 2010 13:15

  Det är ganska svårt att överraska någon nu när man redan korat de bästa titlarna i varje genre 😛 Men man vet ju aldrig!

 3. Jonas Andreasson den 20 december 2010 13:44

  Cataclysm är en värdig vinnare, att blizzard lyckats pressa ut två stortitlar i år är smått imponerande. Jag undrar vilken plats den andra titeln får hos dig? 😛

 4. Aftonstjaerna den 20 december 2010 14:02

  Blizzard är mina husgudar! Snart kommer Diablo 3!!! 😉

 5. Lunandrez den 20 december 2010 14:29

  Kan tänka mig att Cataclysm hade varit högt för min del också om jag hade spelat det, tycker ju trots allt om World of Warcraft även om jag inte spelat det på väldigt länge, då det stjäl för mycket tid av mig. Finns inte att spela casual för min del i och med att jag vill få valuta för pengarna jag betalar i månaden för att spela det, och då resulterade det i mycket spelande då det begav sig, vilket det säkert skulle göra nu också. Blizzard vet vad de grejar med dock så det är inte förvånansvärt att det är bland årets bästa spel enligt många. 🙂